Četri Latvijas klubi pirmdien, 19. jūnijā, Šveicē notikušajā izlozē uzzinājuši savus pirmos pretiniekus jaunās UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas sezonas kvalifikācijas turnīros.

Latvijas čempioni Spartaks Jūrmala pirmoreiz vēsturē sacentīsies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, kuru uzsāks no otrās kārtas. Pagājušās sezonas Latvijas spēcīgākajām klubam izlozē varēja trāpīties pretim Dānijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Horvātijas, Moldovas vai Izraēlas pārstāvji, bet izlozes rezultātā Spartaks Jūrmala pretiniekos ieguva Kazahstānas čempionus Astana.

Astana komanda par savas valsts čempioni kļuvusi pēdējos trīs gadus pēc kārtas. 2015./2016. gada sezonā klubs sacentās UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet iepriekšējā sezonā iekļuva UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Čempionu līgas 2017./2018. gada sezonas otrās kvalifikācijas kārtas spēles notiks 11./12. un 18./19. jūlijā.

PLAŠĀK PAR IZLOZI – UEFA.COM

Tikmēr trīs citas Latvijas komandas – FK Jelgava, FK Liepāja un FK Ventspils – startēs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kur tās iesaistīsies no pirmās kārtas.

FK Ventspils futbolistiem izloze atnesa tikšanos ar 2016. gada Islandes piekto labāko klubu un vietējās kausa izcīņas uzvarētāju Reikjavīkas Valur. Pirmo šī dueļa maču ventspilnieki aizvadīs savā laukumā.

Otrs Kurzemes klubs FK Liepāja turnīru uzsāks ar cīņu pret Ziemeļīrijas vienību Crusaders, kas 2016./2017. gada sezonu vietējā čempionātā noslēdza otrajā vietā. Liepājas pārstāvji pirmo maču aizvadīs izbraukumā.

Visbeidzot, FK Jelgava ielozēta vienā pārī ar labi zināmo Ungārijas komandu Ferencvaros, kas 2016./2017. gada sezonu savā čempionātā noslēdza ceturtajā vietā, kā arī kļuva par Ungārijas kausa izcīņas turnīra uzvarētāju. Arī jelgavnieki pirmo spēli aizvadīs pretinieku laukumā.

UEFA Eiropas līgas 2017./2018. gada sezonas pirmās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 29. jūnijā un 6. jūlijā.

PLAŠĀK PAR IZLOZI – UEFA.COM

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā FK Ventspils tiksies ar Domžale (Slovēnija) un Tallinas Flora (Igaunija) pāra uzvarētāju, FK Liepāja pretiniekos būs Soļigorskas Shakhtyor (Baltkrievija) un Sūduva (Lietuva) dueļa uzvarētāji, savukārt FK Jelgava spēkosies ar Midtjylland (Dānija) vai Derry City (Īrija).


Latvijas Futbola federācija
Foto - uefa.com