Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta U-12 vecuma grupas pirmā posma spēles noslēgušas arī B apakšgrupas komandas, no kurām trīs labākās nodrošinājušas dalību cīņā par šī vecuma čempionāta godalgām.

 FOTO GALERIJA

Šī vecuma B apakšgrupas komandas otro sabraukumu 16. jūnijā aizvadīja Olainē, kur pirmo vietu sev nodrošināja FK Iecava/FK Jelgava meitenes, piecās pirmā posma spēlēs iekrājot četras uzvaras un reizi cīnoties neizšķirti – 2:2 ar FK Liepāja. Tieši liepājnieces apakšgrupas kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā, arī iztiekot bez zaudējumiem – trīs panākumi, kā arī 2:2 neizšķirti gan pret grupas uzvarētājām, gan pret SK Babīte meitenēm. Trešo vietu grupā izcīnīja AFA Olaine komanda, kas iekrāja deviņus punktus un kā pēdējā no šīs grupas kvalificējās medaļu cīņām, apsteidzot SK Babīte meitenes par divu punktu tiesu. Ar trim punktiem grupas spēles noslēdza FK Tukums 2000, bet FK Laidze/Talsu NSS futbolistes pie punktiem šoreiz netika.

Kā ziņots, no A apakšgrupas pie ceļazīmēm uz medaļu cīņām tika Rīgas Futbola skola, FS Metta/OSC un Šitika FA Riga/74. vsk futbolistes. Izšķirošās spēles notiks augustā, kad paralēli tām pārējās komandas sacentīsies turnīrā par Gandarījuma kausu.

U-12 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās. Pirmoreiz turnīra vēsturē ieviesta U-16 vecuma grupa, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu sacensību dalībnieku rindas ļāvis palielināt par uzreiz deviņām komandām.

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā norisinās turnīri U-14 (2003. dzimšanas gads un jaunākas), U-12 (2005. dzimšanas gads un jaunākas) un U-10 (2007. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6. Turklāt pašā jaunākajā grupā, kurā meitenes sper savus pirmos soļus futbolā, cīņas norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 (2001. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņem laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos. Pēc tam sezona turpināsies augustā, kad trīs vecākajās grupās tiks noskaidrots komandu sadalījums pa vietām, kā arī noslēdzošos sabraukumus aizvadīs jaunākās čempionāta dalībnieces. Kamēr U-16 vecuma grupā vietu sadalījums tiks noteikts pēc divu apļu turnīra, U-14 un U-12 vecuma grupās pēc apakšgrupu spēlēm sekos otrā posma mači, kur komandas būs sadalītas pēc pirmā posma rezultātiem.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija