Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta U-12 vecuma konkurencē aizvadīts arī otrais A apakšgrupas sabraukums, pēc kura trīs komandas nodrošinājušas dalību cīņā par medaļām.

Šī vecuma A grupas komandas otro reizi šosezon tikās 14. jūnijā Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas laukumā, kur sevi jau atkal vislabāk apliecināja Rīgas Futbola skola, pārspējot Šitika FA Riga/74.vsk un FK Dinamo Rīga vienaudzes. Līdz ar to komanda četros mačos iekrāja maksimāli iespējamos 12 punktus un iespaidīgu gūto un zaudēto vārtu attiecību 31:1.

 FOTO GALERIJA

Trīs punktus no līderēm atpalika FS Metta/OSC komanda, kas vienīgos punktus zaudēja tieši pret Rīgas Futbola skolu (0:3). Līdzās šīm vienībām cīņai par godalgām kvalificējās Šitika FA Riga/74.vsk komanda, kas šīm pretiniecēm piekāpās, toties pārspēja abas FK Dinamo Rīga komandas. Tām sezonas noslēgumā būs iespēja spēkoties par U-12 vecuma grupas Gandarījuma kausu.

U-12 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Pārējās trīs medaļu cīņu dalībnieces, kā arī trīs Gandarījuma turnīra dalībnieces tiks noskaidrotas 16. jūnijā, kad Olaines pilsētas stadionā otro sabraukumu aizvadīs B apakšgrupas komandas.

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās. Pirmoreiz turnīra vēsturē ieviesta U-16 vecuma grupa, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu sacensību dalībnieku rindas ļāvis palielināt par uzreiz deviņām komandām.

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā norisinās turnīri U-14 (2003. dzimšanas gads un jaunākas), U-12 (2005. dzimšanas gads un jaunākas) un U-10 (2007. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6. Turklāt pašā jaunākajā grupā, kurā meitenes sper savus pirmos soļus futbolā, cīņas norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 (2001. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņem laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos. Pēc tam sezona turpināsies augustā, kad trīs vecākajās grupās tiks noskaidrots komandu sadalījums pa vietām, kā arī noslēdzošos sabraukumus aizvadīs jaunākās čempionāta dalībnieces. Kamēr U-16 vecuma grupā vietu sadalījums tiks noteikts pēc divu apļu turnīra, U-14 un U-12 vecuma grupās pēc apakšgrupu spēlēm sekos otrā posma mači, kur komandas būs sadalītas pēc pirmā posma rezultātiem.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija