Sestdien un svētdien notiks komanda.lv 1. līgas čempionāta desmitās kārtas spēles, kas nozīmē, ka sezona straujiem soļiem tuvojas savam ekvatoram. Gaidāmajos mačos pieredzēsim kopvērtējuma līderu no Valmieras viesošanos galvaspilsētā, vicelīderu no Grobiņas maču savā laukumā pret allaž sīkstajiem rēzekniešiem un intrigas bagātu cīņu Ķekavā, kurp dosies viesi no Daugavpils.

17.06 | 14:00 | FK Smiltene/BJSS – FK Progress/AFA Olaine | "Tepera" stadions

Smiltenes futbolisti pēc nesekmīgā sezonas sākuma pratuši pakāpties jau uz kopvērtējuma tabulas septīto vietu, no saviem sestdienas mača pretiniekiem atpaliekot par četru punktu tiesu. Pēdējos sešos mačos smiltenieši bez punktiem palikuši tikai vienreiz, turklāt savā laukumā komanda nepārspēta ir četrās spēlēs pēc kārtas. Tikmēr Olaines vienība laukumā nav devusies kopš 4. jūnija, kad tā cīnījās neizšķirti 1:1 ar rēzekniešiem, jo iepriekšējā kārtā pērnās sezonas vicečempioni tika pie tehniskās uzvaras pār FK Ogre. Tas nozīmē, ka nezaudēto spēļu sērija olainiešiem sasniegusi četras cīņas. Iepriekšējā sezonā šajā duelī FK Smiltene/BJSS savā laukumā uzvarēja ar 1:0, bet vēlāk viesos piekāpās ar 1:4. Šo maču tiešraidē varēs vērot portālā Sportacentrs.com.

17.06 | 15:00 | FK Jēkabpils/JSC – FK Tukums 2000/TSS | Jēkabpils SC stadions

Jēkabpils vienība, kas kopā ar Preiļu BJSS uzrāda sliktākos rezultātus ielaistajos vārtos, pratusi iekrāt divas uzvaras pēc kārtas, kas kopvērtējumā tai ļāvis pakāpties uz 11. vietu. Viņu pretinieki no Tukuma uzvarējuši jau četrās spēlēs pēc kārtas un vēl vienu cīņu pirms tam noslēdza neizšķirti, kas tos ierindo starp turnīra šābrīža četrām vadošajām komandām. Tukumnieki aizvadīs otro spēli trīs izbraukuma maču sērijā. Izceļams, ka pirms gada abās spēlēs pret jēkabpiliešiem FK Tukums 2000/TSS guva pa desmit vārtiem, uzvarot ar rezultātiem 10:0 un 10:1.

17.06 | 16:00 | FK Auda – BFC Daugavpils | "Audas" stadions

Viens no kārtas centrālajiem mačiem, kurā tiksies tabulas kaimiņi – FK Auda ar 13 punktiem ieņem sesto vietu, bet BFC Daugavpils ar tādu pašu punktu skaitu un vienu spēli rezervē seko divas pozīcijas zemāk. Zināms, ka abu komandu ambīcijas sniedzas krietni virs to pašlaik ieņemtās vietas kopvērtējumā. Ķekavas futbola vīri lūkos pielikt punktu divu zaudējumu sērijai, turklāt arī savā laukumā komanda pie punktiem nav tikusi divos nesenākajos mačos. Daugavpilieši pēdējo četru cīņu šķērsgriezumā trīs reizes savus vārtus atstājuši neskartus. Kā informē FK Auda, pēc šīs spēles komandas puiši dosies mēnesi ilgā atelpā no čempionāta spēlēm.

17.06 | 17:00 | Grobiņas SC – Rēzeknes FA/BJSS | Grobiņas pilsētas stadions

Vēl viena cīņa, kuru šajā kārtā var dēvēt par centrālās spēles cienīgu. Vēl arvien Grobiņas SC kopā ar valmieriešiem ne reizi šosezon laukumu nav atstājuši kā zaudētāji, kopvērtējumā ieņemot otro vietu ar spēli rezervē no Valmiera Glass VIA atpaliekot par punktu. Grobiņas futbolistiem, kuru rindas pārstāv čempionāta maija mēneša labākais futbolists Devids Dobrecovs, šī būs vien trešā šīs sezonas spēle savā laukumā. Tikmēr Rēzeknes komanda kopvērtējumā noslēdz labāko piecinieku, un pēc četru neuzvarētu spēļu sērijas tā nesenākajos divos mačos izcīnījusi četrus punktus.

17.06 | 17:00 | JDFS Alberts – Valmiera Glass VIA | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

Kopvērtējuma līderi no Valmieras šoreiz mēros ceļu uz Rīgu, kur cerēs pie trim punktiem izbraukumā tikt pirmoreiz pēc divu maču pārtraukuma – pēdējās izbraukuma spēlēs fiksēti 1:1 neizšķirts Olainē un 3:3 neizšķirts Grobiņā. Čempionāta rezultatīvākajai komandai JDFS Alberts pretim liks faktu, ka līdzšinējās četrās mājas spēlēs tā zaudējusi tikai vienreiz. Izbraukumā Rīgas pārstāvji izcīnījuši tikai vienu punktu, un tādējādi pašlaik kopvērtējumā ar astoņiem punktiem ieņem 12. vietu. Iepriekšējā sezonā šajā duelī Valmieras futbolisti bija pārāki ar 3:0 un 6:1.

18.06 | 14:00 | Preiļu BJSS – FK Ogre | Preiļu novada BJSS stadions

Kopvērtējuma pēdējās vietas īpašnieki no Preiļiem, kuri vienīgos punktus izcīnījuši 21. maija uzvarā pār Jēkabpils komandu, tikai vienu reizi šosezon savos vārtos ielaiduši mazāk par trim bumbām. Par spīti teicamajam sezonas ievadam pēdējā laikā maz prieka brīžu ir arī FK Ogre komandai, kas pēc 27. maija uzvaras Rēzeknē turpinājumā piedzīvojusi divus zaudējumus, ieskaitot iepriekšējās kārtas tehnisko zaudējumu. Iemesls pagājušās nedēļas atceltajam mačam pret Olaines futbolistiem – nespēja nokomplektēt sastāvu. Tiesa, ar deviņiem iegūtiem punktiem FK Ogre pašlaik atrodas kopvērtējuma pirmajā desmitniekā, un labāko četrinieks no tās ir tikai divu punktu attālumā. Pirms gada šajā cīniņā allaž uzvarēja mājinieki – 1:0 Ogrē un 3:1 Preiļos.

18.06 | 17:00 | RTU FC/Skonto Academy – FK Staiceles Bebri | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

Pēdējās četrās spēlēs rīdzinieki uzvaras un zaudējumus dalījuši uz pusēm, turklāt abi šie zaudējumi piedzīvoti tieši nesenākajās divās cīņās. Savukārt FK Staiceles Bebri pēc 14. maija panākuma pār Preiļu futbolistiem turpinājumā cietuši četras neveiksmes pēc kārtas. Kopvērtējumā RTU FC/Skonto Academy, līdzīgi kā FK Ogre, ir desmitniekā un vien pāris punktu attālumā no augšgala, bet Staiceles vienībai četri izcīnītie punkti ļauj apsteigt vienīgi Preiļu BJSS.

Pirmās līgas sadaļa statistikas portālā

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija