Pēc pusotra gada garumā ieguldītā darba apmācībās, nokārtotajiem eksāmeniem un martā veiktās diplomdarba aizstāvēšanas jaunie PRO-UEFA kategorijas trenera licences ieguvēji saņēmuši nopelnītos un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) apstiprinātos sertifikātus.

Lai iegūtu nopelnītos trenera augsto kvalifikāciju apstiprinošos sertifikātus, nesenākās PRO-UEFA programmas absolventi 9. un 10. jūnijā vēlreiz tikās vienkopus. Līdztekus diplomu saņemšanai treneri piedalījās Latvijas un Portugāles nacionālo izlašu, kā arī Latvijas un Andoras U-21 izlašu spēļu novērošanā un analizēšanā, atsvaidzinot iepriekš iegūtās zināšanas un daloties ar saviem secinājumiem kolēģu starpā.

 SERTIFIKĀTU SAŅEMŠANAS FOTO GALERIJA

Divu kopā pavadīto dienu laikā PRO-UEFA kategorijas ieguvējiem Latvijas Futbola federācija (LFF) nodrošināja iespēju tikties ar bijušo Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Marianu Paharu un Riga FC komandas galveno treneri no Krievijas Jevgēņiju Perevertailo. Šo tikšanās reižu laikā treneriem bija iespēja uzklausīt abu speciālistu pārdomas un secinājumus par savās karjerās pieredzēto un secināto.

Kā ziņots, PRO-UEFA ir augstākās raudzes futbola trenera licence Eiropas futbolā. Šīs treneru apmācības kopš 2015. gada jūnija norisinājās 17 sesiju un 535 apmācību stundu garumā – tās absolvēja deviņi Latvijas speciālisti un viens igauņu treneris, bet diviem kursa dalībniekiem apmācības pagarinātas par vienu gadu.

PRO-UEFA LICENČU IEGUVĒJI:

  1. Viktors Dobrecovs
  2. Gatis Ērglis
  3. Igors Kičigins
  4. Aleksandrs Koliņko
  5. Kirils Kurbatovs
  6. Jurijs Nagaicevs
  7. Aleksejs Šarando
  8. Jurijs Ševļakovs
  9. Artūrs Šketovs
  10. Andrejs Škaleta (Andrei Skaleta, Igaunija)

Eiropas futbola treneru kvalifikācijas hierarhijā PRO-UEFA licence ir augstākais zināšanu apliecinājums, pirms kura ir A-UEFA, B-UEFA un C-LFF līmeņa licences. Šī licence nepieciešama, lai vadītu Eiropas nacionālo čempionātu augstākās līgas komandas.


Latvijas Futbola federācija