Latvijas sieviešu futbola turnīros katra nedēļa aizrit ar lielu intensitāti un bagātīgu notikumu klāstu. Piedāvājam aktuālo situāciju un gaidāmās intrigas četros galvenajos sieviešu futbola turnīros.

Sieviešu futbola līga (SFL)

Latvijas vadošajā sieviešu futbola turnīrā teju jau aizvadīta puse no sezonas, bet pašlaik čempionāta kalendārā iestājies pārtraukums līdz jūlija nogalei. Visās sešās līdz šim aizvadītajās spēlēs uzvaras guvusi esošā čempionvienība Rīgas Futbola skola, kamēr otrās un trešās vietas īpašnieces pašlaik šķir trīs punkti.

SFL rezultāti, kalendārs un kopvērtējums

Rīgas Futbola skola par SFL čempionvienību kļuvusi četrus gadus pēc kārtas. Šī kluba otrā komanda pērn uzvarēja arī Sieviešu futbola 1. līgas sacensībās.

Baltijas Sieviešu futbola līga (BWFL)

Ar pirmajiem mačiem 16., 17. un 18. jūnijā tiks dots starts atjaunotajam BWFL turnīram, kurā piedalīsies pa divām vadošajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sieviešu komandām. Sezonas ievadā Latvijas pārstāves Rīgas Futbola skola un FK Liepāja aizvadīs pa vienam mačam izbraukumā pret lietuvietēm no FK Gintra Universitetas.

BWL rezultāti, kalendārs un kopvērtējums

Pagājušajā gadā aktualizētā un šogad īstenotā iecere atjaunot BWFL darbību saistīta ar federāciju un klubu vēlmi savus sieviešu futbola spēļu kalendārus bagātināt ar augstāka līmeņa spēlēm, kas futbolistēm dotu lielāku starptautisko maču pieredzi un līdz ar to dotu pienesumu gan valstu klubu futbola, gan nacionālo izlašu konkurētspējas izaugsmei.

Sieviešu futbola 1. līga

Bez lieliem pārtraukumiem līdz jūlija beigām turpināsies Latvijas sieviešu futbola 1. līgas čempionāts, kurā izkristalizējies četru vadošo komandu kopums – Rēzeknes BJSS/SK Progress, kas šosezon izvēlējās nestartēt SFL turnīrā, BFC Daugavpils, Rīgas Futbola skola-2 un AFA Olaine. Turnīra pirmajā posmā norisinās viena apļa turnīrs, bet otrajā komandas atkarībā no pirmā posma rezultātiem sadalīsies divos pieciniekos, savā starpā aizvadot vēl vienu apli un ņemot līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs iekrātos punktus.

Sieviešu futbola 1. līgas rezultāti, kalendārs un kopvērtējums

Sieviešu futbola 1. līgas turnīra galvenais mērķis bez spēļu prakses nodrošināšanas ir fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Latvijas sieviešu futbola kauss

Cīņā par Latvijas sieviešu futbola kausa trofeju līdz 21. jūnijam tiks aizvadītas noslēdzošās pirmās kārtas spēles, kurās tiks noskaidrotas atlikušās trīs ceturtdaļfināla dalībnieces. Pašlaik jau ir zināms viens ceturtdaļfināla pāris – AFA Olaine pret Riga United Ladies.

Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas rezultāti un kalendārs

Sezonas turpinājumā jūlija sākumā paredzētas ceturtdaļfināla cīņas, pusfināli notiks 16./17. septembrī, bet turnīra finālspēle ieplānota 7. oktobrī.

Šī ir ceturtā Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas sezona. Līdz šim trīs reizes trofeju izcīnījusi SFL čempionvienība Rīgas Futbola skola, kas pērn finālā apspēlēja rēzeknietes.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Turnīri norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija