Pirmdien, 12. jūnijā, RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā notika Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītā SynotTip Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta trešās kārtas izspēle, pēc kuras simtprocentīgu bilanci sacensību ietvaros saglabāja vairs tikai trīs komandas – FC Raita, Rīnūži XXL un ISG/FREE.

FC Raita, pateicoties Intara Sturana un Konstantīna Zabarovska vārtu guvumiem, ar rezultātu 2:0 uzveica FK BEITAR, sarūpējot sāncensei pirmo zaudējumu šajā minifutbola čempionāta sezonā. Savukārt Rīnūži XXL savu trešo panākumu sacensībās - 5:1 - kaldināja cīņā ar FK Kadaga. Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Dmitrijs Kručeks, pa vieniem Rihards Ščogols, Nikita Škeņevs un Igors Škoļnijs, kamēr pretinieku rindās vienīgo reizi precīzs izrādījās Artjoms Kononovičs.

Tāpat simtprocentīgu bilanci pēc trim kārtām saglabāja ISG/FREE, kas ar minimālu 1:0 pārsvaru lika kapitulēt RTO vīriem. Šīs spēles likteni izšķīra Marka Smuļko trešajā minūtē gūtie vārti, kas izrādījās vienīgie visas cīņas ietvaros.

Kārtas iespaidīgāko uzvaru svinēja SALONS.LV, ar 12:0 sagraujot DSV Transport. Pa trim vārtiem uzvarētāju sastāvā guva Edgars Lācis un Renārs Kazus, bet SALONS.LV pēc šī triumfa pacēlās uz ceturto pozīciju sacensību kopvērtējuma tabulā.

Neveiksmju sērija joprojām turpina vajāt pērnās sezonas Augstākās līgas čempioni SFS, kas piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas – šoreiz ar 1:8 pret FK IMPAKT. Savukārt pirmo uzvaru čempionātā kaldināja cita ierastajam favorītu lokam pieskaitāmā vienība Baltic International Bank (BIB”), kas ar 5:1 sarūgtināja FC Petrow.

No vēl nepieminētajiem dueļiem jāatzīmē FC Caramba Riga panākums pār AMOKO (3:0), kā arī Marshal FC ar šādu pašu rezultātu gūtā uzvara cīņā pret JUVS.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā šobrīd izvirzījies viens līderis – sešus vārtus guvušais Dmitrijs Valegžanins (FK IMPAKT).

Kā iepriekš vēstīts, visas 16 vienības medaļas šovasar sadala vienas līgas ietvaros, izspēlējot desmit kārtas pēc Šveices sistēmas principa (spēles ar tuvāko pretinieku turnīra tabulā), turklāt pieļaujama ir arī divu dažādu vienību atkārtota tikšanās. Visi mači risināsies pirmdienu vakaros.

2017. gada Rīgas minifutbola čempione iegūs tiesības piedalīties rudenī plānotajā Latvijas minifutbola sacensību finālturnīrā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija