Latvijas Futbola federācija (LFF) vērsusies Valsts policijā ar aicinājumu izvērtēt notikušos sabiedriskās kārtības pārkāpumus Latvijas un Portugāles izlašu spēlē šā gada 9. jūnijā Skonto stadionā un vainīgās personas saukt pie Latvijas Republikas normatīvajos aktos paredzētās atbildības.

LFF vērš uzmanību uz incidentos iesaistīto bērnu vecāku apzināto rīcību un atbildību, jo piecu bērnu izskriešanu laukumā veicināja vecāki, kuri palīdzēja bērniem pārvarēt laukumu norobežojošās barjeras un reklāmas plakātus, organizēti novērsa apsargu uzmanību, lai bērnu pārcelšanu pāri šķēršļiem savlaicīgi nekavētu apsargi, kā arī vēlāk pēc pārkāpumu izdarīšanas sociālajos medijos savu un bērnu veikumu pozicionēja kā slavinošu sasniegumu. Šāda vecāku un bērnu rīcība varēja izsaukt masu skatītāju izskriešanu laukumā, kā rezultātā varētu tikt apdraudēta spēlētāju un skatītāju drošība un veselība.

Sakarā ar notikušajiem incidentiem Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) piemēros LFF naudas sodu vairāku tūkstošu eiro apmērā. Precīzi LFF finansiālie zaudējumi būs zināmi pēc UEFA Disciplinārās komitejas lēmuma.


Latvijas Futbola federācija