Uzvarot otrajā Seni Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta posmā pēc kārtas, savas pozīcijas kopvērtējuma augšgalā nostiprinājusi Sportima komanda.

Sezonas trešais posms 10. jūnijā notika Rīgas 49. vidusskolas laukumā, kur 12 komandas spēkojās Reiņa Zālīša piemiņas turnīrā. Iesākumā vienības bija sadalītas trīs apakšgrupās, kur labākos rezultātus uzrādīja Sportima (trīs uzvaras), Jūrmala (divas uzvaras un viens neizšķirts) un Carnikava (divas uzvaras un viens neizšķirts) komandas.

Pēcāk ceturtdaļfinālu izdevās pārvarēt Sportima, Daugavpils, Jūrmala un Rēzekne komandām, pēdējā no kurām pēcspēles sitienos pārspēja Carnikavas futbola veterānus. Pusfinālā pie pārliecinošas uzvaras tika Jūrmala, kas ar 3:0 pārspēja Rēzekne vienību, savukārt duelī starp Sportima un Daugavpils vienībām pēc 1:1 neizšķirta sekoja pēcspēles sitienu sērija, kurā ar 3:2 pārāki bija Sportima veterāni.

Turnīra fināls izvērtās par īstenu bezkompromisa cīņu, kas noslēdzās bez gūtiem vārtiem. Sekoja pēcspēles sitienu sērija, un tajā Sportima pārspēja jūrmalniekus ar 2:1. Tikmēr mačā par trešo vietu Daugavpils pārliecinoši ar 3:0 uzvarēja Rēzekne komandu, kad divus vārtus guva Jurijs Korols, bet vienus – Vadims Naumovs.

TURNĪRA SPĒĻU REZULTĀTI

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Sportima komandas pārstāvis Aleksandrs Kļušins. Apbalvošanas ceremonijā turnīra dalībniekus sveica pieredzes bagātais treneris Vladimirs Beškarevs un sporta meistars, kādreizējais Reiņa Zālīša komandas biedrs Daugavas meistarkomandā Astratijs Roškovs.

Čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem Sportima atrodas pirmajā vietā ar 29 punktiem, trīs punktus nopakaļus seko Daugavpils, bet vēl par četriem punktiem atpaliek Carnikava.

Nākamais čempionāta posms notiks 18. jūnijā Balvu Valsts ģimnāzijas laukumā – Aiņa Šaicāna piemiņas turnīrs.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Jonišķiem un Ogres novadam. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija