Latvijas nacionālās futbola izlases rindās piektdienas vakarā FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē pret Portugāli savu debiju nacionālajā izlasē, dodoties sākumsastāvā un nospēlējot pilnu maču, piedzīvoja arī FK Ventspils aizsargs Ņikita Koļesovs. Piedāvājam paša futbolista komentāru par aizvadīto spēli un piedzīvoto debiju.

"Pirmajos divos ielaistajos vārtos uzskatu, ka portugāļiem paveicās. Principā Ronaldu aplicināja savu līmeni. Viņš ir pasaules labākais spēlētājs. Viņš zina, kur kurā brīdī jāatrodas. Šodien tāpēc arī viņš guva divus vārtus. Trešos vārtus mēs atvedām paši sev, tas sarūgtina. Mums pašiem arī vajadzēja izmantot savus momentus. Principā spēle nebija slikta," zaudētos vārtus komentē Ņikita Koļesovs.

"Par savu spēlēšanu uzzināju praktiski uzreiz pēc ierašanās nometnē. Treniņos tika iespēlēts pamatsastāvs, taču tas nebija pilnībā droši zināms. Tāpēc katrā treniņā centos sevi pierādīt, un šodien devos sākumsastāvā... Laukumā vajadzēja parādīt visu, uz ko esmu spējīgs. Pirms spēles sākuma man nebija izteikta akcenta, ka jāspēlē tikai pret Ronaldu. Spēlēju gan pret viņu, gan Nani. Spēlēju pret jebkuru, kurš tobrīd bija man blakus," savu debiju atceras jaunais futbolists.

"Mūsu pretinieka līmenis bija augstāks. Viņi zina, kā nogurdināt savu pretinieku. Mums savukārt pietrūka spēka. Portugāle ir komanda, kas var 90 minūtes spēlēt pilnā spēkā. Viņiem ir savas stiprās kvalitātes, kuras tie izmantoja, gūstot trīs vārtus... Spēles noslēgumā mēs arī gribējām gūt baudu no futbola. Tāpēc centāmies kontrolēt bumbu, vienkārši tas nesanāca un diemžēl vienā epizodē zaudējām trešos vārtus. Tas nozīmē, ka mums jāstrādā nākotnē vēl vairāk. Jā, Portugāles izlasē ir spēlētāji, kas savā karjerā sasnieguši daudz. Taču arī es stādu mērķus savā karjerā un vēlos ko sasniegt. Mērķis ir apliecināt sevi kā futbolistu pasaules līmenī no labās puses. Debija Latvijas izlasē man ir ļoti nozīmīgs moments. Paldies Aleksandram Starkovam par izrādīto uzticību un to, ka tiku sastāvā spēlē pret tik spēcīgu pretinieku!" pateicību par iespēju spēlēt Latvijas izlases kreklā izsaka Ņikita Koļesovs.


Latvijas Futbola federācija