Latvijas nacionālās futbola izlases rindās piektdienas vakarā FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē pret Portugāli savu debiju nacionālajā izlasē, nākot laukumā uz maiņu 62. minūtē, piedzīvoja FK METTA/Latvijas Universitāte pussargs Dāvis Indrāns. Piedāvājam futbolista komentāru par aizvadīto spēli.

"Spēles sākums - pirmās 15 - 20 minūtes - bija ļoti labs. Tad jutām, ka spēki drusciņ jau sāk sēsties, viņi sāka dominēt. Pēc ielaistajiem vārtiem sākām spēlēt sliktāk. Otrajā puslaikā otrie ielaistie vārti bija ļoti neveiksmīgi - rikošets tieši pretiniekam uz galvas... Trešie vārti arī varbūt kļūda uz noguruma fona. Tā tomēr bija Portugāle - Eiropas čempions, taču arī mēs noteikti, ka varējām izspiest ko vairāk - kādu standartu varbūt, vēl kaut kur varējām aizķerties... Rezultāts diemžēl ir tāds, kāds ir," pēcspēles intervijā žurnālistiem izteicās Dāvis Indrāns.

"Uzdevums pirms spēles sākuma bija spēlēt disciplinēti un kompakti aizsardzībā. Pirmajā puslaikā lielā mērā mēs to pat ļoti izpildījām. Pirmais gols neveiksmīgs - bumba no vārtu staba atleca Ronaldu uz galvas... Puiši ir malači, disciplinēti spēlējām. Taču kaut kur veiksme šoreiz atstāja mūs," norāda valstsvienības pussargs. 

"Ir grūti doties laukumā uz maiņu 60. minūtē, kad visi jau ir ieskrējušies. Šādos brīžos ļoti viegli aizelsties... Atzīšu, ka arī man bija diezgan grūti. Noteikti varēju nospēlēt labāk. Kaut kur varējām viņus uzspiest, bet tā tomēr ir Portugāle. Bumba neatlec no viņiem. Pirms došanās uz laukuma varbūt arī bija neliels stress, taču, izejot laukumā, tribīnes jau neredz. Paldies mūsu skatītājiem par atbalstu! Kaut kur noteikti mēs viņus arī pievīlām," savu debijas brīdi atceras Dāvis Indrāns.  

"Neatkarīgi no pretinieka, uzskatu, ka pirmajā spēlē valstsvienībā galvenais ir debitēt un nospēlēt pirmo maču pēc iespējas labāk. Varbūt šodien kaut kur nenospēlēju tik labi, bet galvenais ir pirmā spēle un tagad jāiet tikai uz priekšu! Par to, ka tikšu laukumā sapratu spēles laikā, kad mūsu centra pussargi jau sāka piegurt un bija nojauta, ka kādu no viņiem varētu mainīt," atklāt Dāvis Indrāns. 


Latvijas Futbola federācija