Piecas no septiņām komanda.lv 1. līgas čempionāta devītās kārtas spēlēm norisināsies sestdien, 10. jūnijā, kamēr viens mačs starp BFC Daugavpils un Grobiņas SC vienībām pēc abu pušu vienošanās pārcelts uz pagaidām nenoteiktu laiku, bet spēle starp FK Ogre un FK Progress/AFA Olaine komandām ir atcelta. Uz punktu atņemšanu līderiem no Valmieras sestdien cerēs FK Auda.

10.06 | 14:00 | Rēzeknes FA/BJSS – Preiļu BJSS | OC "Rēzekne"

Šīs spēles mājinieki kopvērtējuma tabulā pašlaik ieņem devīto vietu, tomēr no trešās pozīcijas ir vien divu punktu attālumā, kamēr Preiļu futbolisti ar vienu uzvaru noslēdz turnīra tabulu. Pēc veiksmīgā sezonas sākuma rēzeknieši bez uzvarām ir jau piecās spēlēs pēc kārtas, lai arī pirms nedēļas viņiem izdevās atņemt punktus vieniem no līderiem FK Progress/AFA Olaine. Divās pēdējās savā laukumā aizvadītajās spēlēs Rēzeknes FA/BJSS zaudējusi ar kopējo vārtu attiecību 0:6, savukārt Preiļu BJSS pēc pirmajiem trim šosezon iegūtajiem punktiem nākamajos divos mačos piedzīvojuši zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 1:9. Iepriekšējā sezonā šajā duelī rēzeknieši viesos uzvarēja ar 3:1, bet pašu laukumā tika pie graujošas uzvaras ar 10:0.

10.06 | 15:00 | FK Staiceles Bebri – FK Tukums 2000/TSS | MTC "Staicele"

Staiceles komanda kopvērtējuma tabulā iepriekšējā kārtā, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas, noslīdēja uz priekšpēdējo vietu – šosezon tai izdevies iekrāt četrus punktus. Pēdējo vietu turnīrā FK Staiceles Bebri pašlaik ieņem kādā citā rādītājā, jo līdz šim tai pretinieku vārtsargus izdevies pārspēt vien sešas reizes. Tikmēr tukumnieki sezonu sākuši ļoti veiksmīgi un ieņem tabulas ceturto ailīti. Pagaidām vien divi piedzīvotie zaudējumi FK Tukums 2000/TSS ļauj dalīt iegūto punktu skaitu ar trešās pozīcijas īpašniekiem no Olaines. Pēdējos četros mačos, kuros ielaisti tikai divi vārti, Tukuma vienība ir palikusi nepārspēta, bet izbraukumā šī tai būs tikai trešā spēle šosezon. 7:2 un 6:1 – tik pārliecinoši iepriekšējā sezonā tukumnieki pārspēja savus pretiniekus no Staiceles.

10.06 | 15:00 | FK Jēkabpils/JSC – JDFS Alberts | Jēkabpils SC stadions

Iepriekšējā kārtā Jēkabpils komanda tika pie otrās skaļās uzvaras šosezon, viesos pārspējot FK Auda un no kopvērtējuma pašas apakšas pakāpjoties uz 12. pozīciju. Tiesa, jēkabpiliešiem godu joprojām nedara sniegums aizsardzībā, jo 29 ielaistie vārti arvien ir sliktākais veikums turnīrā. JDFS Alberts vienība spējusi iekrāt par diviem punktiem vairāk un atrodas vienu tabulas pozīciju augstāk, turklāt iepriekšējā kārtā rīdzinieki guva savu otro panākumu šosezon, kad ar 2:0 uzvarēja Staiceles futbola vīrus. Pirms gada pirmais šo komandu duelis noslēdzās neizšķirti 2:2, bet otrā apļa cīņā JDFS Alberts viesos uzvarēja ar 1:0.

10.06 | 15:00 | Valmiera Glass VIA – FK Auda | Valmieras FK sporta bāze

Kopā ar kopvērtējuma līderiem Grobiņas SC valmierieši joprojām šosezon cīnās bez zaudējumiem, un uzvaras gadījumā viņi atgriezīsies kopvērtējuma pirmajā vietā, jo Grobiņas komanda savu devītās kārtas maču, kā minēts, aizvadīs vēlāk šosezon. Pēdējo četru kārtu šķērsgriezumā Valmiera Glass VIA komanda neizšķirti nospēlējusi trīs reizes, ieskaitot iepriekšējās kārtas trillerim cienīgo dueli ar pieminēto Grobiņas SC. Valmieras vienība var lepoties ar labāko uzbrukumu turnīrā un ceturto labāko rādītāju aizsardzībā. Arī FK Auda rezultāti nesenākajās četrās spēlēs nav viennozīmīgi vērtējami, jo tikai vienreiz šajā periodā izdevies iegūt trīs punktus. Kā īpaši sāpīgs komandai vērtējams pirms nedēļas piedzīvotais zaudējums savā laukumā pret Jēkabpils vienību. Turnīra tabulā Ķekavas pārstāvji ir sestie un tikai par punktu atpaliek no trešās vietas, savukārt no valmieriešiem viņus šķir pieci punkti. Iepriekšējā sezonā šie pretinieki panākumus dalīja uz pusēm, turklāt allaž pārāki bija mājinieki – 2:1 Valmierā un 1:0 Ķekavā.

10.06 | 17:00 | RTU FC/Skonto Academy – FK Smiltene/BJSS | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

Kamēr RTU FC/Skonto Academy futbolisti turnīra tabulā pašlaik ir astotie divus punktus aiz labāko trijnieka, smiltenieši seko vēl divas pozīcijas un divus punktus aizmugurē. Nesenāko trīs maču laikā rīdzinieki iekrājuši sešus punktus, bet katrā no tiem kopsummā gūti vismaz četri vārti. Ar ko līdzīgu var lepoties arī FK Smiltene/BJSS – pēdējās piecās spēlēs tikai viens zaudējums, bet nesenākajās trīs cīņās katrā no tām kopsummā fiksēti vismaz četri precīzi sitieni. Rīgas komanda var dižoties arī ar dalītu ceturto labāko uzbrukumu līgā, kamēr smilteniešiem, kuri pēdējā laikā sasniedz arvien labākus rezultātus, šis rādītājs ir ceturtais sliktākais turnīrā.

 

Pirmās līgas sadaļa statistikas portālā

Atgādinām, ka līdz 14. jūnijam līdzjutēji var piedalīties balsojumā pat turnīra labāko maija mēneša spēlētāju.

 Iepriekšējās kārtas video apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija