29. maijā un 5. jūnijā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītā SynotTip Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta otrā kārta, kuras ietvaros uzvaru sēriju turpināja piecas no 16 sacensību dalībniecēm.

Ļoti pārliecinošu panākumu kaldināja FK BEITAR, kas ar rezultātu 8:2 sagrāva pērnās sezonas zelta godalgu ieguvēju Augstākajā līgā SFS, trīs vārtus uzvarētāju sastāvā gūstot Aleksandram Zeņkovam, bet pa diviem – Jurim Macukam un Dmitrijam Kuzminam. Tāpat otro uzvaru čempionātā svinēja FC RAITA, pārspējot JUVS vienību – 5:2. Šajā cīņā uzvarētāju rindās divreiz izcēlās Konstantīns Zabarovskis, savukārt sāncenšu sastāvā divi vārtu guvumi Maksima Ļevčenko rēķinā.

Mārtiņa Valdmaņa vārtu guvums izrādījās vienīgais FK Kadaga vienības triumfā pār SALONS.LV (1:0), kas ļāva arī kadagiešiem sasniegt sešu punktu apjomu turnīra kopvērtējumā, savukārt Rīnūži XXL savu otro uzvaru minifutbola čempionātā – 2:0 - izcīnīja duelī pret Baltic International Bank (BIB), vārtus gūstot Jevgenijam Hercbergam un Dmitrijam Kručekam.

Par vēl vienu komandu, kas izcīnīja otro panākumu tikpat mačos, kļuva ISG/FREE, kas, pateicoties Igora Kapustina precīzajam raidījumam, atstāja uz nulles FC Caramba Riga.

No pārējiem otrajā kārtā aizvadītajiem mačiem jāatzīmē RTO un Marshal FC vienību savstarpējā spēlē piedzīvotais neizšķirts (1:1), kā arī Vitālija Laužela pieci gūtie vārti vienas cīņas ietvaros, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai komandai DSV Transport ar rezultātu 6:3 pieveikt FK IMPAKT. Līdzīgi kā DSV Transport otrajā kārtā pirmo uzvaru turnīrā kaldināja arī FC Petrow, kas ar 3:1 pieveica AMOKO.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā šobrīd divi līderi – piecas reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājušie A. Zeņkovs un V. Laužels.

Kā iepriekš vēstīts, visas 16 vienības medaļas šovasar sadala vienas līgas ietvaros, izspēlējot desmit kārtas pēc Šveices sistēmas principa (spēles ar tuvāko pretinieku turnīra tabulā), turklāt pieļaujama ir arī divu dažādu vienību atkārtota tikšanās. Visi mači risināsies pirmdienu vakaros.

2017. gada Rīgas minifutbola čempione iegūs tiesības piedalīties rudenī plānotajā Latvijas minifutbola sacensību finālturnīrā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija