Garā ziemas telpu futbola sezona jau kādu laiku noslēgusies, bet daudzām komandām un spēlētājiem allaž ir aktuāls jautājums par to, kur turpināt izkopt un noslīpēt šī futbola paveida prasmes gada karstākajā periodā, kad vairums tomēr pievēršas āra futbolam. Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA) aplūko divus no turnīriem, kuri varētu būt aktuālākie Latvijas galvaspilsētas un tās tuvumā bāzētajām vienībām.

Futsal Summer League

Maija izskaņā startēja Futsal Summer League turnīrs, kas ar deviņu komandu līdzdalību risināsies Rīgas 93. vidusskolā līdz augusta beigām. Patlaban dalībnieces paspējušas aizvadīt jau divas kārtas, bet pēc viena riņķa regulārā čempionāta noslēguma sekos arī kausa izcīņas turnīrs.

"Šis turnīrs tiek organizēts, lai amatieru komandām par salīdzinoši pievilcīgiem finansiāliem nosacījumiem būtu iespēja iegūt spēļu praksi arī vasaras periodā. Sacensības ir domātas amatieriem šī vārda vistiešākajā nozīmē – Virslīgas un 1.līgas klubu spēlētājiem piedalīties nav atļauts. Turnīrs pamazām kļūst tradicionāls, un manā skatījumā tam ir stabila niša telpu futbola sacensību piedāvājumu vidū, " sarunā ar LTFA pastāstīja Futsal Summer League organizators Artjoms Samuilovs, kurš 2015./2016. gada sezonā pildīja LTFA izpilddirektora amatu.

Dalībnieču vidū ir komandas, kuru vārdi amatieru sacensību apritē ir labi zināmi – piemēram, Rīgas čempionāta Alternatīvās līgas pērnās sezonas zelta godalgu ieguvēja Rīgas Pašvaldības Policija un šī paša turnīra dalībnieces Futsal Addicts un Ziemeļblāzma, kā arī ilgus gadus dažādos turnīros spēlējušās Husky un PFD. Sacensību dalības maksa ir 195,00 EUR un visas spēles notiek piektdienu vakaros.

Plašāk par turnīru iespējams uzzināt sociālā tīkla Facebook lapā.

JOMA Summer Cup Salaspils 2017

Tehniskā sponsora JOMA atbalstītās sacensības risinās otro gadu pēc kārtas. Atšķirībā no pērnās sezonas, kad spēles risinājās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) zālē, šogad turnīrs pārcēlies uz Salaspils sporta namu. Tāpat kā iepriekš minētajā Futsal Summer League turnīrā, arī šeit dalību apstiprinājušas deviņas komandas, kuras cīņu par medaļām sāks 8. jūnijā. Turnīra dalības maksa ir 370,00 EUR, bet Latvijas mēroga spēcīgākā turnīra - Virslīgas – futbolistu dalība ir atļauta ar stingriem ierobežojumiem (pieteikumā drīkst būt trīs šādi spēlētāji, bet uz spēli pieteikt drīkst divus. Ierobežojumi neattiecas uz tiem futbolistiem, kuri sasnieguši 35 gadu vecumu).

"Visas komandas savā starpā aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura sekos izslēgšanas spēles līdz pat uzvarētāja noskaidrošanai. Uzreiz pēc regulārā čempionāta izskaņas aizvadīsim arī kausa izcīņu. Turnīra spēles tiks aizvadītas uz puslaukuma, tādā veidā vienlaikus ļaujot notikt diviem mačiem. Ceru, ka šīs sacensības ar laiku kļūs par tradīciju un pulcēs vēl kuplāku dalībnieku skaitu vasaras periodā," aktuālo čempionāta un tā nākotnes plānus ieskicēja turnīra direktors Igors Jacevičs.

Dalībnieku saraksts Salaspils turnīram uz papīra izskatās pietiekoši cienīgi – komandu vidū ir Rīgas čempionāta Elites līgas vienības Garāža, DSV Transport un INTER, kā arī citas Latvijas galvaspilsētas turnīru apritē zināmas komandas kā Maskachka, Napalm, Estoty/JOMA TEAM u.c.

Plašāka informācija par turnīru ir tā Facebook lapā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija