Jaunās Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezonas ievadā pirmās spēles aizvadījušas arī U-14 vecuma grupas komandas, kas sacenšas divās apakšgrupās.

Šī vecuma A apakšgrupas komandas pirmoreiz tikās 5. jūnijā Olainē, kur vislabāk sevi apliecināja Rēzeknes BJSS vienība, uzvarot abās pirmā sabraukuma spēlēs. Pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam iekrāja AFA Olaine un SK Babīte meitenes, bet SK Imanta/Talsu NSS un SK Līderis futbolistes pirmo punktu ieguva ar savstarpēju 0:0 neizšķirtu.

 Foto galerija no spēlēm Olainē

Savukārt B apakšgrupas vienības sezonu sāka tajā pašā dienā Tukumā. Šeit abās aizvadītajās spēlēs panākumus guva gan Rīgas Futbola skola-1, gan FS Metta/OSC komandas, kamēr uzvaras prieku un zaudējuma vilšanos uz pusēm dalīja FK Iecava/FK Jelgava vienība. Bez iegūtiem punktiem šoreiz palika Rīgas Futbola skola-2 un FK Tukums 2000 meitenes.

U-14 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Nākamie U-14 vecuma grupas sabraukumi 22. jūnijā notiks Piņķos un Rīgā.

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās. Pirmoreiz turnīra vēsturē ieviesta U-16 vecuma grupa, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu sacensību dalībnieku rindas ļāvis palielināt par uzreiz deviņām komandām.

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā norisinās turnīri U-14 (2003. dzimšanas gads un jaunākas), U-12 (2005. dzimšanas gads un jaunākas) un U-10 (2007. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6. Turklāt pašā jaunākajā grupā, kurā meitenes sper savus pirmos soļus futbolā, cīņas norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 (2001. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņem laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos. Pēc tam sezona turpināsies augustā, kad trīs vecākajās grupās tiks noskaidrots komandu sadalījums pa vietām, kā arī noslēdzošos sabraukumus aizvadīs jaunākās čempionāta dalībnieces. Kamēr U-16 vecuma grupā vietu sadalījums tiks noteikts pēc divu apļu turnīra, U-14 un U-12 vecuma grupās pēc apakšgrupu spēlēm sekos otrā posma mači, kur komandas būs sadalītas pēc pirmā posma rezultātiem.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija