Aktīvi turpinās Rīgas futbola čempionāta izspēle, kur, kā zināms, šajā sezonā par godalgām spēkojas 17 dalībnieces. Ja A apakšgrupā joprojām vadību saglabā ārpus konkurences startējošā FK Progress 2, tad B grupā līderes statusu iemantojusi Ogres novada sporta centrs komanda, kas tādējādi uz otro pozīciju vismaz pagaidām atbīdījusi ilglaicīgo pirmās vietas īpašnieci EXCONDO.

Aizvadītās nedēļas šķērsgriezumā FK Progress 2 izcīnīja savu piekto uzvaru sešās spēlēs, ar rezultātu 4:2 pārspējot Riga United FC. Jāpiebilst, ka pēdējā jau 15. minūtē ieguva daudzsološu 2:0 handikapu, bet 2:1 pārsvaru saglabāja līdz pat mača noslēdzošajām deviņām minūtēm, ka ielaida trīs bezatbildes vārtus. Uzvarētāju rindās divreiz izcēlās Alekss Regža.

FK Progress 2 vīriem cieši uz papēžiem punktu izteiksmes ziņā min Monarhs-Flaminko, no līderiem atpaliekot vairs tikai par vienas uzvaras tiesu. Monarhi pagarināja uzvaru sēriju līdz četriem panākumiem, pārspējot gan AMOKO/02 (3:1), gan arī FK Sirius (7:0 un četri vārti Sergejam Sovtusam).

Tāpat pārliecinošu panākumu aizvadītajā nedēļā A grupas ietvaros kaldināja pašreizējā titula ieguvēja FC Caramba Riga, kas ar 8:1 sagrāva FK Fortūna/Ogre. Ar desmit punktiem FC Caramba Riga šobrīd ieņem trešo vietu tabulā.

Tikmēr Rīgas čempionāta B apakšgrupā vadības grožus, kā minēts, pārņēmis Ogres novada sporta centrs, kas piecās cīņās iekrājis 12 punktus. Aizvadītajā nedēļā ogrēnieši ar 8:0 sarūgtināja BFS Reinards-Ropaži, kā arī ar 6:2 pieveica New Project. Savukārt EXCONDO, kas no jaunās līderes atpaliek par vienu punktu, mačā pret vēl pozīciju zemāk esošo FK Jūrnieks Rīga (10 punkti) piedzīvoja bezvārtu neizšķirtu. Jāpiebilst, ka pēdējā guva virsroku citā cīniņā pret SK Upesciems, kur jūrnieki triumfēja ar 3:0.

Ražīga nedēļa ar maksimāli iespējamo sešu punktu savākšanu padevās FC RAITA, kas, pateicoties trim Dmitrija Kuzmina vārtu guvumiem, ar 8:3 sagrāva BFS Reinards-Ropaži, kā arī ar 4:2 lika kapitulēt Albatroz SC. Savukārt vēl vienā spēlē Oskara Odiņa kompensācijas laikā ar 11 metru sitienu gūtie vārti ļāva SK Upesciems izraut 2:1 uzvaru pār FK Dinamo Rīga/Babīte.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā parādījies jauns līderis - Oļegs Semjonovs no FC Caramba Riga vienības, kurš ar kopumā deviņiem vārtu guvumiem apsteidzis līdzšinējo pirmās vietas īpašnieku, astoņus vārtus guvušo Ričardu Jirgensonu (EXCONDO).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija