Zvejnieku parka kompleksā Salacgrīvā noslēdzoties Zēnu futbola festivāla (ZFF) Čempionu līgas jeb A grupas turnīra otrajai spēļu dienai, pārsvaru kopvērtējuma augšgalā izdevies palielināt FK Tukums 2000 jaunajiem futbolistiem.

 Foto galerija

Turnīra otrās dienas ievadā notika otrās kārti mači, kuros FK Tukums 2000 tikās ar SK Super Nova, Valmiera Glass VIA mērojās spēkiem ar FK Liepāja, bet BFC Daugavpils sacentās ar JFC Skonto jauniešiem.

Pirmajā dienā kopvērtējuma līderu statusu ieguvušie tukumnieki sestdienas ievadā prata savas pozīcijas nostiprināt, trīs mačos pret SK Super Nova vienaudžiem iegūstot maksimāli iespējamo punktu skaitu un kopsummā gūstot 17 vārtus. Trīs panākumus kaldināja arī daugavpilieši, kuri ar 5:0, 2:0 un 3:1 apspēlēja pretiniekus no JFC Skonto, tādējādi pakāpjoties uz kopvērtējuma trešo vietu.

Savukārt uz tabulas otro pozīciju tobrīd pakāpās pēdējo četru gadu ZFF čempioni FK Liepāja, kas U-10 un U-12 komandu cīņās pārliecinoši pārspēja Valmiera Glass VIA puišus, bet U-11 vecuma vienību duelī piekāpās ar 0:2, lai arī teju visas spēles garumā baudīja nospiedošu teritoriālo pārsvaru.

Tādējādi pēc divām kārtām FK Tukums 2000 apsteidza liepājniekus par piecu punktu tiesu, bet BFC Daugavpils atpalika vēl par punktu. Tabulas lejasgalā ar diviem punktiem atradās SK Super Nova.

Dienas otrajā pusē trešās kārtas cīņās krustojās JFC Skonto un FK Liepāja, FK Tukums 2000 un Valmiera Glass VIA, kā arī SK Super Nova un BFC Daugavpils ceļi.

Arī šajā kārtā Tukuma komandas nodemonstrēja nevainojamu sniegumu, savus pretiniekus no Valmieras apspēlējot visas trīs reizes un vēlreiz kopsummā pretinieku vārtsargus pārspējot 17 reizes. Tikmēr FK Liepāja klubam izdevās iekrāt par diviem punktiem mazāk – uzvarām pār JFC Skonto divām jaunākajām komandām ar 8:1 u 2:1 sekoja 0:0 neizšķirts U-12 vecuma konkurencē. SK Super Nova un daugavpilieši punktus dalīja uz pusēm – katram pa četriem.

Līdz ar to trešās spēļu kārtas noslēgumā FK Tukums 2000 atrodas pirmajā vietā ar 25 punktiem, bet FK Liepāja seko otrajā vietā ar 18 punktiem. Labāko trijnieku BFC Daugavpils noslēdz ar 14 punktiem.

Kā ziņots, pēc piektdien aizvadītās turnīra pirmās dienas kopvērtējuma līderos bija izvirzījušies tukumnieki, kuru ciešākie sekotāji bija JFC Skonto un FK Liepāja pārstāvji.

Spēcīgāko ZFF komandu turnīra noslēgumā svētdien notiks pēdējo divu kārtu spēles.

Visa ar turnīru saistītā informācija un rezultāti atrodami mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Eiropas futbolam unikālais turnīrs, ko organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), piedāvā jaunajiem futbolistiem līdzās saspringtām cīņām ar vienaudžiem izbaudīt arī svētku atmosfēru un savu vecāku atbalstu. Jauno futbolistu spēles notiek vienlaicīgi trīs laukumos, kas nosaukti slaveno stadionu Camp NouWembley un San Siro vārdos, bet ap futbola cīņām valda mūzikas un dažādu citu aktivitāšu piepildīta atmosfēra. Šī turnīru sērija ir unikāla ne tikai ar spēlēs valdošo festivālam cienīgo atmosfēru, bet arī ar tā sportisko pusi, jo katrās sacensībās piedalās iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas cīņās ar vienaudžiem krāj punktus sava kluba kopējai kopvērtējuma ieskaitei. Turnīra dalībnieki ir sadalīti A, B un C grupu sacensībās, kur katru gadu A grupā spēkojas Latvijas vadošie bērnu futbola klubi, bet B un C grupās klubi cīnās par iespēju pakāpties līdz festivāla elites grupai.

Čempionu līgas grupas turnīram no 16. līdz 18. jūnijam Salacgrīvā sekos Bundeslīgas grupas (B) sacensības, bet festivālu noslēgs Virslīgas grupas (C) turnīrs laikā no 27. līdz 29. jūnijam. Uz turnīru spēlēm laipni tiek gaidīti visi Salacgrīvas viesi un bērnu vecāki, kuriem tiek dota iespēja nakšņot kempinga teritorijā un izjust šī futbola festivāla sportisko un vasarīgo auru.

Zēnu futbola festivāls ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā.

Sacensības atbalsta Fazer saldumi Dumle, sporta preču veikals Komanda, LFF oficiālais auto Peugeot, Pulsometrs.lvVenden ūdens un Alitana reklāmas risinājumi.

Pateicoties Zēnu futbola festivāla atbalstītājiem, visi turnīru dalībnieki tiek pie piemiņas veltēm un Dumle saldumiem, kādam no jaunajiem futbolistiem būs iespēja iegūt jaunu Peugeot velosipēdu, uzvarētāju komandu treneri kā papildu balvu saņem pulsometrus no Pulsometrs.lv, bet katra turnīra atraktīvākie vecāki iegūst Peugeot automašīnu nedēļas nogalei ar pilnu benzīnbāku.


Latvijas Futbola federācija