Ar pirmajām spēlēm divās vecuma grupās sākusies jaunā Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezona, kurā kopumā piedalās līdz šim nebijuši liels komandu skaits – 34 vienības kopumā četrās vecuma grupās.

 Foto galerija no spēlēm Iecavā un Olainē

Kā pirmās jaunās sezonas spēles aizvadīja U-12 vecuma grupas B apakšgrupas komandas, kas 1. jūnijā pulcējās Iecavā. Vislabāk sevi apliecināja mājinieces FK Iecava/FK Jelgava, kas uzvarēja visās trīs spēlēs, bet pa sešiem punktiem iekrāja gan FK Liepāja, gan SK Babīte jaunās futbolistes.

U-12 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

B apakšgrupas komandas nākamo reizi tiksies 16. jūnijā Olainē, savukārt šīs vecuma grupas A apakšgrupas vienībām cīņas paredzētas 8. un 14. jūnijā Rīgā.

Savukārt 2. jūnijā Olainē cīņā devās U-16 vecuma grupas komandas, kur pa divām uzvarām izdevās iekrāt gan AFA Olaine/FK Iecava, gan Rīgas Futbola skola vienībām. Tikmēr trīs punkti pēc šī sabraukuma ir FS Metta/OSC kontā.

U-16 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Vecākās čempionāta dalībnieces otro reizi tiksies 20. jūnijā Liepājā.

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās. Pirmoreiz turnīra vēsturē ieviesta U-16 vecuma grupa, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu sacensību dalībnieku rindas ļāvis palielināt par uzreiz deviņām komandām.

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā norisinās turnīri U-14 (2003. dzimšanas gads un jaunākas), U-12 (2005. dzimšanas gads un jaunākas) un U-10 (2007. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6. Turklāt pašā jaunākajā grupā, kurā meitenes sper savus pirmos soļus futbolā, cīņas norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 (2001. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņem laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos. Pēc tam sezona turpināsies augustā, kad trīs vecākajās grupās tiks noskaidrots komandu sadalījums pa vietām, kā arī noslēdzošos sabraukumus aizvadīs jaunākās čempionāta dalībnieces. Kamēr U-16 vecuma grupā vietu sadalījums tiks noteikts pēc divu apļu turnīra, U-14 un U-12 vecuma grupās pēc apakšgrupu spēlēm sekos otrā posma mači, kur komandas būs sadalītas pēc pirmā posma rezultātiem.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija