Arvien straujāk finišam tuvojas Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāts, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Četrās vecuma grupās šobrīd kopumā izspēlēti jau 278 mači, un trīs vecāko kategoriju A apakšgrupās jau noskaidrotas vairākas komandas, kas nopelnījušas ceļazīmi uz Latvijas čempionāta finālturnīru.

U-10 jeb 2007. gadā dzimušo spēlētāju sacensībās A kategorijā A-1 grupā divas pirmās vietas garantējušas JDFS Alberts (19) un FS Metta/2007 (16), kuras jau paspējušas aizvadīt visas spēles un kļuvušas punktu izteiksmes ziņā neaizsniedzamas pārējām konkurentēm. Savukārt A-2 grupā pirmo vietu nodrošinājusi FS Metta/Rīga (21), kas triumfēja visos septiņos mačos ar izcilu gūto un ielaisto vārtu bilanci (40:5). Otrās pozīcijas liktenis, visticamāk, izšķirsies cīņā starp SK Super Nova (13) un Rīgas Futbola skola 2 (9), kurām vēl jāaizvada savstarpējais mačs, turklāt Rīgas Futbola skola 2 bez šīs spēles salīdzinājumā ar tiešo konkurenti ir vēl divu maču rezerve.

Kā iepriekš vēstīts, abu grupu uzvarētājas laika periodā no 20. jūnija līdz 30. jūnijam aizvadīs divas savstarpējās spēles, tādējādi noskaidrojot pirmo divu vietu ieguvējas. Tāpat pēc līdzīga principa tiks noteikta trešā un ceturtā spēcīgākā šīs vecuma kategorijas vienība A grupā. Jāpiebilst, ka atbilstoši LFF kausa reglamentam finālturnīrā no viena kluba viena vecumā tiek pielaista tikai viena komanda, kas nozīmē, ka FS Metta klubs tiks pārstāvēts tikai ar vienu komandu, bet sacensībās varēs piedalīties arī A-2 grupas otrā komanda, ja pat tā izcīnīs šīs vecuma grupas Rīgas čempionāta ceturto vietu.

U-10 B kategorijā dalībnieces, kā zināms, sadalītas B-1, B-2 un B-3 apakšgrupās. B-1 grupā teicamu sniegumu demonstrē FS Rikor, kas uzvarējusi visās četrās spēlēs, B-2 grupā trīs panākumus kaldinājušas Fariona FK un FS Daugava Rīga, savukārt B-3 apakšgrupā simtprocentīgu bilanci saglabājušas FS Leevon (četras uzvaras) un Babīte/Dinamo Rīga 1 (trīs panākumi).

U-11 jeb 2006. gadā dzimušo spēlētāju konkurencē prestižākajā A kategorijā starp 11 dalībniecēm pirmo vietu un ceļazīmi uz Latvijas finālturnīru jau garantējusi FS Metta/Rīga (28), kas izspēlējusi visus savus mačus, savukārt cīņa par nākamajām divām labākajām vietām grupā prognozējam spraiga, jo komandu izkārtojums tabulā ir visnotaļ blīvs. Pa 13 punktiem šobrīd Academ FC un JFC Skonto, 12 punkti Mārupes Sporta centrs komandai, bet 10 Rīgas Futbola skola vienībai, kura gan jau aizvadījusi visus mačus un teorētiski vairs nevar iekļūt labāko trīs vienību pulkā.

Savukārt B kategorijā tabulas priekšplānā atrodas Rīgas Futbola skola ar septiņām uzvarām, kā arī TFS Nikars-Vanagi un JDFS Alberts 1, kuras sāncenšus uzveikušas pa sešām reizēm.

Vecākajā jeb U-12 grupā, kur spēkiem mērojas Latvijas galvaspilsētas 2005. gadā dzimušo bērnu komandas, A kategorijā pārliecinošā pirmajā vietā ar 24 punktiem astoņās spēlēs atrodas SK Babīte, bet tās tuvākās sekotājas ir FS Metta/Rīga (16), Rīgas Futbola skola (12) un Babīte/Dinamo Rīga. B-1 grupā ar piecām uzvarām vislabāk sokas Dinamo2/FC Ulbroka, kamēr B-2 grupā konkurentēm priekšā atrodas arīdzan piecas uzvaras tikpat spēlēs izcīnījusī FK Ādaži/Carnikava (15).

Visbeidzot, pašā jaunākajā U-9 vecuma kategorijā starp 2008. gadā dzimušajiem spēlētājiem, kur punkti kopējā ieskaitē netiek apkopoti, A grupā pagaidām vislabāk sokas SK Super Nova (četras uzvaras septiņās spēlēs), B-1 grupā sevi pārliecinoši apliecina FS Daugava Rīga (pieci panākumi), bet B-2 grupā – TFS Nikars-Vanagi (četras uzvaras tikpat spēlēs).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija