Gaidāmajā komanda.lv 1. līgas čempionāta kārtā lielu uzmanību piesaistīs duelis starp pašreizējām sacensību līdervienībām Grobiņas SC un Valmiera Glass VIA, kas abas līdz šim nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu. Sestdien un svētdien turnīra astotās kārtas mačus uzņems laukumi Tukumā, Smiltenē, Rīgā, Grobiņā, Preiļos, Ķekavā un Olainē.

03.06 | 15:00 | FK Tukums 2000/TSS – RTU FC/Skonto Academy | Tukuma stadions

Abas komandas līdz šim cīnās ar līdzīgām sekmēm, jo RTU FC/Skonto Academy, iekrājot četras uzvaras, atrodas kopvērtējuma sestajā vietā, bet tukumnieki ar trim panākumiem un diviem neizšķirtiem seko pozīciju zemāk. Rīgas pārstāvji uzvarējuši pēdējās divas spēles pēc kārtas, kopsummā tajās gūstot septiņus vārtus (trīs no tiem Igora Kovaļkova kontā), kamēr FK Tukums 2000/TSS nepārspēta ir trīs mačos pēc kārtas, kuros ielaisti tikai vieni vārti. Nesenākajās divās cīņās Tukuma komanda savus vārtus nosargājusi neskartus. Gaidāmās spēles mājiniekiem šī būs jau sestā spēle savu skatītāju priekšā. Tāpat izceļams, ka RTU FC/Skonto Academy pašlaik ir trešā rezultatīvākā komanda čempionātā.

03.06 | 16:00 | FK Smiltene/BJSS – FK Ogre | "Tepera" stadions

Šīs spēles viesi no Ogres ir viens no jaunās sezonas lielākajiem pārsteigumiem, jo komandas kontā līdz šim ir tikai viens zaudējums, kas ļauj ieņemt turnīra tabulas piekto vietu. Smiltenes futbolisti neveiksmes piedzīvojuši četrās cīņās, kopvērtējumā pašlaik noslēdzot labāko desmitnieku. Smiltenieši iepriekš bija iekrājuši trīs nezaudētu spēļu sēriju, kas aprāvās pirms nedēļas Tukumā. Tikmēr FK Ogre iepriekšējā kārtā prata atgūties no sava pirmā zaudējuma, svinot skaļu panākumu Rēzeknē. FK Smiltene/BJSS pašlaik uzrāda trešo sliktāko rezultātu čempionātā gan gūtajos, gan ielaistajos vārtos. Iepriekšējā sezonā šo komandu cīņās reizi ar 2:0 savā laukumā uzvarēja Ogres vienība un reizi savu skatītāju priekšā ar 6:1 pārāki bija smiltenieši.

03.06 | 16:00 | JDFS Alberts – FK Staiceles Bebri | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

Vēl viena spēle, kurā tiksies turnīra tabulas kaimiņi – JDFS Alberts un FK Staiceles Bebri pašlaik šķir viens punkts, komandām ieņemot attiecīgi 11. un 12. pozīciju. Rīgas pārstāvji bez panākumiem ir piecos mačos pēc kārtas, kuros viņi guvuši vien trīs vārtus, un tas JDFS Alberts pašlaik ierindo dalītā pēdējā vietā turnīra rezultatīvāko komandu rangā. Šo pozīciju rīdzinieki dala tieši ar FK Staiceles Bebri vienību, kas arīdzan pašlaik uzrāda dalītu trešo sliktāko veikumu aizsardzībā. Pirms gada šo komandu cīņas noslēdzās ar 1:1 neizšķirtu un 2:0 staiceliešu uzvaru.

03.06 | 17:00 | Grobiņas SC – Valmiera Glass VIA | Grobiņas pilsētas stadions

Tiksies vienīgās komandas, kas joprojām ne reizi šosezon laukumu nav pametušas kā zaudētājas. Pašlaik tās abas kopvērtējuma augšgalā šķir divi punkti, Grobiņas SC esot nedaudz priekšā saviem sestdienas pretiniekiem. Grobiņas futbolisti uzvarējuši četrus mačus pēc kārtas, turklāt šosezon spēles ar šīs komandas dalību allaž izceļas ar spraigu un līdzjutējiem saistošo ritējumu. Tikmēr valmierieši iepriekš divreiz pēc kārtas savas spēles noslēdza neizšķirti 1:1, šajā laikā zaudējot kopvērtējuma pirmo vietu, bet pirms nedēļas Valmiera Glass VIA atgriezās uz uzvaru ceļa. Abas komandas pašlaik uzrāda labākos rādītājus aizsardzībā, turklāt Valmieras vienība ir arīdzan rezultatīvākā čempionātā ar kopumā 20 gūtiem vārtiem. Plašāk par maču vēsta laukuma saimnieki.

03.06 | 18:00 | Preiļu BJSS – BFC Daugavpils | Preiļu novada BJSS stadions

Preiļu futbolisti aizvadīs savu otro mājas spēli šosezon, turklāt pirmajā, kad tika uzņemti viesi no Jēkabpils, Preiļu BJSS iekrāja savus līdz šim vienīgos trīs punktus. Tas komandu kopvērtējumā ierindo priekšpēdējā pozīcijā. BFC Daugavpils sezonas ievadā cīnās mainīgām sekmēm, atrodoties astotajā vietā ar trim uzvarām un vienu neizšķirtu. Pirms nedēļas daugavpilieši aizvadīja ļoti saistošu dueli ar Olaines futbolistiem, mača izskaņā izlaižot no rokām 1:0 pārsvaru un piedzīvojot sāpīgu zaudējumu.

04.06 | 15:00 | FK Auda – FK Jēkabpils/JSC | "Audas" stadions

FK Auda futbolisti pašlaik ir tuvākie kopvērtējuma līderu sekotāji, no Valmieras komandas atpaliekot par četru punktu tiesu un aiz sevis trīs punktu diapazonā turot uzreiz sešas citas komandas. Nesenākās divas Ķekavas futbola vīru spēles izvērtušās ļoti rezultatīvas, kopsummā tajās bumbai vārtos nokļūstot 14 reizes. Jēkabpils komandai skaļā uzvara pār olainiešiem joprojām ir vienīgais šīs sezonas panākums, kas to ierindo turnīra tabulas pašā apakšā. Ar 28 ielaistiem vārtiem FK Jēkabpils/JSC pašlaik ir vājākā turnīrā arī šajā rādītājā. Plašāk par spēli informē mājinieki. Iepriekšējā sezonā Jēkabpils vienība uzvarēja FK Auda futbolistus viesos ar 1:0, bet pašu laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 1:5.

04.06 | 18:00 | FK Progress/AFA Olaine – Rēzeknes FA/BJSS | Olaines pilsētas stadions

Potenciāli ļoti saistošs duelis starp komandām, kuru iepriekšējās sezonas divos dueļos olainieši izrādījās pārāki ar 1:0 un 5:0. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot portālā Sportacentrs.com. Kopvērtējuma tabulā FK Progress/AFA Olaine atrodas blakus Ķekavas komandai ar 13 iekrātiem punktiem, bet Rēzeknes FA/BJSS ir devītajā vietā trīs punktus nopakaļus. Olaines komanda savā laukumā šosezon nav zaudējusi, turklāt iepriekšējā kārtā tai izdevās uzvarēt pirmoreiz pēc divu maču pārtraukuma. Savukārt rēzeknieši pašlaik meklē izeju no četru neuzvarētu spēļu sērijas, kurā komandai izdevies iegūt tikai vienu punktu un veikt divus precīzus sitienus (abus – vienā spēlē).

Pirmās līgas sadaļa statistikas portālā

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija