Latvijas Futbola federācija (LFF) pašmāju futbola treneriem pirmoreiz piedāvā jaunu apmācību projektu, vienu reizi mēnesī organizējot mini semināru 12 treneriem no dažādiem Latvijas klubiem. Pirmais šāda veida apmācību seminārs norisinājās 1. jūnijā, kad treneriem tika dota iespēja uzstāties ar savām prezentācijām par konkrētām tēmām.

Pirmajā mini grupas seminārā ar prezentācijām uzstājās Edgars Kļenausks, kurš diskutēja par spēļu metodi futbolā, Marks Dresmanis, kurš aplūkoja bloku sistēmu treniņprocesos Norvēģijā, Vācijā un Spānijā, kā arī Kirils Buravcevs, kurš klāstīja par energoapgādi un resintēzes sistēmām futbolā.

"Seminārs bija interesants un vērtīgs. Edgars Kļenausks izklāstīja mazo spēļu priekšrocības bērnu futbolā un pamatoja, kādēļ tas ir tik svarīgi. Savukārt Marks Dresmanis raisīja diskusijas par bloku sistēmām treniņu procesā. Lekcija par energoapgādi atgādināja par atjaunošanās sistēmām futbolā, kur dažas nianses jau bija piemirsušās. Kopumā seminārs bija interesants, jo atjaunoju savas zināšanas, bet dažas lietas lika aizdomāties par savu darbu. Paldies kolēģiem par semināru," pauž semināra dalībnieks Mārtiņš Miglinieks.

Aizvadītajā seminārā piedalījās - L. Kirtovska, M. Menniks, M. Miglinieks, G. Cimers, K. Čerņavskis, M. Dresmanis, E. Kļenausks, V. Masalis, N. Smaļķis, P. Hohlovs, G. Benskis, Ņ. Kuļikovs. Savukārt semināra viesi bija LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs un LFF sporta direktora asistents Raimonds Aleksandrovs.

Nākamais mini grupas seminārs notiks jūlijā, un tajā piedalīsies jau citi treneri.


Latvijas Futbola federācija