Arvien straujāk apgriezienus turpina uzņemt Rīgas futbola čempionāts, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāta 2. līgas Rīgas reģiona sacensības. Pēc pārliecinošā sezonas starta ieskrējiena pirmos punktus čempionātā zaudēja abu apakšgrupu līderes FK Progress 2 un EXCONDO, tomēr par spīti tam šobrīd saglabāja pirmās vietas savu grupu kopvērtējumos.

FK Progress 2, kas turnīrā piedalās ārpus konkurences, iepriekšējā nedēļā pēc četru panākumu sērijas ar minimālu 0:1 rezultāta deficītu piekāpās Monarhs-Flaminko, vienīgos vārtus uzvarētāju rindās pirmā puslaika izskaņā gūstot Aleksandram Zeņkovam. Par spīti tam FK Progress 2 ar 12 iekrātiem punktiem arvien atrodas A apakšgrupas pirmajā vietā, tuvāko sāncensi – pašreizējo titula ieguvēju FC Caramba Riga – apsteidzot par pieciem punktiem.

FC Caramba Riga aizgājušajā nedēļā izcīnīja savu otro uzvaru četrās cīņās, ar rezultātu 7:0 sagraujot FK Sirius vienību (trīs vārti Oļegam Semjonovam), kurai tā bija debijas spēle čempionātā. Jau nākamo maču turnīra jaunpienācēja aizvadīja cienīgāk, taču arī tajā punktus neguva, atzīstot SK Kengaroos/Salaspils pārākumu (2:4). Savukārt kopumā ražīgs šis laika periods padevās SK Kengaroos/Salaspils, kas guva virsroku arī cīniņā pret FK Fortūna/Ogre – 5:2.

Tikmēr B grupā pēc trīs uzvarētām spēlēm neizšķirtu piedzīvoja līdere EXCONDO, kas nenoturēja 2:1 pārsvaru, ielaižot otros vārtus spēlē pret FC RAITA četras minūtes pirms pamatlaika beigām. Abus vārtus EXCONDO rindās guva Ričards Jirgensons, kurš kopumā ar astoņiem trāpīgiem raidījumiem ir šobrīd rezultatīvākais Rīgas čempionāta futbolists.

Sekmīga aizvadītā nedēļa izvērtās FK Jūrnieks Rīga, kas divās spēlēs ieguva maksimāli iespējamos sešus punktus, pieveicot BFS Reinards-Ropaži (4:0) un Albatroz SC (5:1). Savukārt otro panākumu trijos mačos svinēja Ogres novada sporta centrs, kas ar 3:2 pieveica FK Dinamo Rīga/Babīte.

Vēl no B grupas rezultātiem jāatzīmē SK Upesciems un New Project vienību neizšķirts (1:1), abām sāncensēm apmainoties vārtu guvumiem pirmo mača 25 minūšu laikā, kā arī BFS Reinards-Ropaži pirmais panākums turnīrā - 3:0 pret SK Upesciems).

Kā iepriekš ziņots, pirmajā posmā 17 sacensību dalībnieces ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās, kuru ietvaros aizvadīs divu apļu cīņas pēc riņķa sistēmas (pa vienai spēlei ar katru pretinieku viesos un mājās), pēc kā tiks noskaidrotas čempionāta astoņas spēcīgākās vienības (četras labākās no katras apakšgrupas), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Izšķirošajā sacensību etapā katra no čempionāta astoņām spēcīgākajām vienībām aizvadīs pa divām spēlēm ar otras apakšgrupas komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus čempionātā.

Tikmēr pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs vietas no devītās līdz pēdējai (devītās vietas ieguvēja tiks apbalvota ar Cerības kausu). Pēc šī čempionāta rezultātiem labākās 11 komandas nodrošinās sev vietu nākamā gada čempionātā, savukārt pārējām komandām tiks piedāvāts startēt jaunizveidotā zemākas pakāpes Rīgas futbola čempionāta līgā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija