31. maijā un 1. jūnijā Staicelē norisināsies gada gaidītākais notikums sportā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām - minifutbola turnīrs Seni Cup 2017, kuru organizē SIA TZMO Latvija sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF). Turnīrā pulcēsies komandas - cilvēki ar garīgās attīstības traucējumiem - no visas Latvijas, lai cīnītos par iespēju pārstāvēt Latvijas godu finālturnīrā Polijā.

Seni Cup nacionālās spēles Latvijā norisināsies jau vienpadsmito reizi, un šo gadu laikā tās kļuvušas par tradīciju, kas uztur sportisko garu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Turnīrā šogad piedalīsies 16 komandas, tai skaitā pēdējo divu gadu čempiones Zemgales filiāle Ziedkalne un PSIA Sloka.

Turnīrs ir iespēja ne tikai radīt šiem cilvēkiem interesi par sportu, bet arī treneriem apzināt jaunos talantus, kuri nākotnē savu dzīvi varētu saistīt ar paraolimpisko sportu.

"Šodien ar zināmu gandarījumu par jau paveikto atklājam otro gadu desmitu - nu jau 11. mini futbola turnīru cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Es ļoti  augsti novērtēju pansionātu vadības atsaucību un lielo ieinteresētību būt šajos futbola svētkos ar savām komandām, ar saviem īpašajiem cilvēkiem, mērot tuvāku vai tālāku ceļu, lai dotu viņiem šo iespēju - būt kopā un būt savējiem, būt līdzvērtīgiem, mīlētiem un novērtētiem. Jūtot šo saikni – jūtam lielu motivāciju turpināt, darīt labāk, plašāk, cerot uz arvien lielāku sabiedrības sapratni un atbalstu," tā emocionāli stāsta SIA TZMO Latvija valdes locekle Ruta Dziļuma.

LFF ļoti augstu vērtē sociālo atbildību un pēdējos gados ir aktīvi uzsākusi darboties dažādu sociālo segmentu atbalstīšanā. Arī šis gads nav izņēmums - LFF ciešā sadarbībā ar organizatoriem atbalsta un palīdz radīt šos svētkus. Katru gadu komandas, kuras vēlētos piedalīties futbola turnīrā, paliek arvien vairāk, kas nozīmē, ka ik gadu nepieciešams arvien lielāks apkārtējo atbalsts pasākuma tapšanai.

Šogad sacensību dalībnieki ir sociālās aprūpes centri (VSAC) no Vidzemes – VSAC filiāles Ropaži, Valka un Rūja, no Latgales – VSAC filiāles Lubāna, Veģi, Kurzemes – VSAC filiāles Iļģi, Aizvīķi, Gudenieki un Dundaga, Zemgales – VSAC filiāles Ķīši, Ziedkalne, Jelgava, Lielbērze, kā arī VSAC Rīgas filiāle Ezerkrasti. Turnīrā dalību pieteikušas arī PSIA Veselības un sociālās aprūpes centra Sloka un dienas centra Saime Ogre komandas. Turnīra atklāšanas parāde norisināsies 31. maijā plkst. 11:30 LFF mācību un treniņu centrā Staicele.

Katru gadu – arī šogad - nacionālā turnīra uzvarētāji dodas pārstāvēt Latviju starptautiskā mērogā uz Seni Cup finālturnīru Polijas pilsētā Toruņā, kas šogad norisināsies no 10. līdz 12. jūlijam. Finālturnīrā piedalīsies komandas no Polijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas un Slovākijas. Šogad uzvarētāju komandai pirms nozīmīgajām spēlēm būs unikāla iespēja aizvadīt koptreniņu ar Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētājiem, kas ļaus saņemt motivācijas devu visam atlikušajam gadam.

Par Seni Cup:

Seni Cup futbola līga aizsākās Polijā, kur to kopš 2001. gada organizē Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs TZMO SA. Latvijā turnīrs norisinās kopš 2005. gada un šogad notiks jau vienpadsmito reizi. Turnīru sadarbībā ar LFF organizē TZMO SA meitas uzņēmums TZMO Latvija.

Šogad Seni Cup turnīru atbalsta Latvijas Futbola federācija, Polijas vēstniecība Latvijā, SIA SolarisBus&Coach Latvia, Coca-Cola HBC Latvija, SIA LATVIJAS MAIZNIEKS, SIA Raunas Dārzs eklērnīca, SIA Markol Zaķumuižas dzeramais ūdens, SIA Eugesta un Partneri, SIA Gaļas nams - Ādaži, SIA Brokeru aģentūra-ROOT, SIA LASTRA, AVOKADO garšvielu veikals, SIA JUMAVA, SIA ALOJA-STARKELSEN, SIA Pharm&Med, SIA AmerilatMD.


Informāciju sagatavoja:
SIA TZMO Latvija