Seni Latvijas atklātā Veterānu čempionāta futbolā otrajā posmā, kas 27. maijā norisinājās Jūrmalā, pirmo vietu izcīnīja Sportima komanda. Kļūstot par Jūrmalas domes kausa izcīņas uzvarētāju, šī vienība kļuvusi par jauno kopvērtējuma līderi.

Sacensībās piedalījās 12 komandas – desmit no Latvijas un divas no Lietuvas. Pēc pirmajām cīņām trīs apakšgrupās astoņas labākās vienības spēkojās ceturtdaļfinālā, kur panākumus svinēja Sportima, Ostnieks, Daugavpils un Carnikava. Pēcāk pusfinālā Sportima komanda ar 1:0 uzvarēja Ostnieks futbola veterānus, bet Carnikava prata pārspēt pērnā gada čempionus un pirmā posma uzvarētājus no Daugavpils komandas, pamatlaikā cīnoties neizšķirti 0:0 un pēcspēles sitienos triumfējot ar 4:3.

Mačā par trešo vietu Daugavpils ar 1:0 apspēlēja Ostnieks veterānus, bet finālā Sportima uzvarēja Carnikava komandu ar rezultātu 3:2.

TURNĪRA SPĒĻU REZULTĀTI

Apbalvošanas ceremonijā turnīra laureātus sveica Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš.

Pēc diviem čempionāta posmiem Sportima komanda iekrājusi desmit punktus un izvirzījusies pirmajā vietā, bet attiecīgi viena un divu punktu atstatumā no tās ir Carnikava un Daugavpils.

Nākamais čempionāta posms 10. jūnijā norisināsies Rīgā – Reiņa Zālīša piemiņas turnīrs Rīgas 49. vidusskolas laukumā.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Jonišķiem un Ogres novadam. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija