Deviņu jūnija dienu garumā Zvejnieku parka kompleksā Salacgrīvā norisināsies gada vērienīgākais Latvijas klubu bērnu futbola turnīrs, kas pulcēs trīs dažādu vecuma grupu futbolistus no 18 pašmāju klubiem – Zēnu futbola festivāls. Šie futbola svētki ir unikāli, pateicoties gan tā izspēles formātam, gan dotajai iespējai bērnu vecākiem jūras malā izbaudīt laiku kopā ar savām atvasēm un atbalstīt viņu futbola centienus.

Zēnu futbola festivāla 2017. gada vasaru ievadīs spēcīgāko komandu jeb Čempionu līgas grupas (A) turnīrs, kas notiks no 2. līdz 4. jūnijam. Tam no 16. līdz 18. jūnijam sekos Bundeslīgas grupas (B) sacensības, bet festivālu noslēgs Virslīgas grupas (C) turnīrs laikā no 27. līdz 29. jūnijam. Uz turnīru spēlēm laipni tiek gaidīti visi Salacgrīvas viesi un bērnu vecāki, kuriem tiek dota iespēja nakšņot kempinga teritorijā un izjust šī futbola festivāla sportisko un vasarīgo auru.

Visa ar turnīru saistītā informācija atrodama mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Eiropas futbolam unikālais turnīrs, ko organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), piedāvā jaunajiem futbolistiem līdzās saspringtām cīņām ar vienaudžiem izbaudīt arī svētku atmosfēru un savu vecāku atbalstu. Jaunos futbolistus sagaida spēles vienlaicīgi uz trim laukumiem, kas nosaukti slaveno stadionu Camp Nou, Wembley un San Siro vārdos, bet ap futbola cīņām valdīs mūzikas un dažādu citu aktivitāšu piepildīta atmosfēra. Šī turnīru sērija ir unikāla ne tikai ar spēlēs valdošo festivālam cienīgo atmosfēru, bet arī ar tā sportisko pusi, jo katrās sacensībās piedalās iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas cīņās ar vienaudžiem krāj punktus sava kluba kopējai kopvērtējuma ieskaitei. Turnīra dalībnieki ir sadalīti A, B un C grupu sacensībās, kur katru gadu A grupā spēkojas Latvijas vadošie bērnu futbola klubi, bet B un C grupās klubi cīnās par iespēju pakāpties līdz festivāla elites grupai.

Čempionu līgas jeb A grupas turnīrā FK Liepāja lūkos jau piekto gadu pēc kārtas nosargāt Zēnu futbola festivāla čempionu titulu. Liepājniekiem konkurenci veidos citas A grupas komandas SK Super NovaFK Tukums-2000BFC Daugavpils un JFC Skonto, kā arī Valmiera Glass/VIA, kas pērn uzvarēja B grupas turnīrā un tādējādi pēc septiņu gadu pārtraukuma spēkosies festivāla elites sacensībās.

Bundeslīgas jeb B grupas sacensībās šosezon startēs pērn spēcīgākajā grupā vietu zaudējusī Riga FC (iepriekš – Šitika Futbola skola). Ar rīdziniekiem par vienu ceļazīmi uz elites grupu spēkosies FK Dinamo RīgaFK Ventspils OCRēzeknes FA un FK Smiltene jaunie futbolisti, kuriem šogad B grupā pievienosies arī SK Babīte pārstāvji. Šī kluba komandas pērn jau savā debijas sezonā uzvarēja C grupas turnīrā un tādējādi tika pie iespējas pārcelties uz B grupu.

Pagājušajā gadā vietu B grupā zaudēja Rīgas Futbola skola, kas līdz ar to šosezon sacentīsies Virslīgas jeb C grupas turnīrā. Līdzās rīdziniekiem C grupas turnīrā startēs arī JFA JelgavaJDFS Alberts un AFA Olaine, kā arī divi LFF uzaicinātie festivāla debitanti – Balvu SC un FS Garkalne Rakari. Pagājušajā gadā C grupas turnīrā ieņemot pēdējās divas vietas, šogad ārpus festivāla dalībnieku rindām palika Jūrmalas SS un SK Kengaroos no Salaspils.

Zēnu futbola festivāls ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā.

Sacensības atbalsta Fazer saldumi Dumle, sporta preču veikals Komanda, LFF oficiālais auto Peugeot, Venden ūdens un Alitana reklāmas risinājumi.

Pateicoties Zēnu futbola festivāla atbalstītājiem, visi turnīru dalībnieki tiks pie piemiņas veltēm un Dumle saldumiem, kādam no jaunajiem futbolistiem būs iespēja iegūt jaunu Peugeot velosipēdu, bet katra turnīra atraktīvākie vecāki iegūs Peugeot automašīnu nedēļas nogalei ar pilnu benzīnbāku.


Latvijas Futbola federācija