Liepājas stadionā Daugava notikušajā starptautiskajā 2006. gadā un vēlāk dzimušo bērnu futbola turnīrā Liepāja Spring Cup uzvaru, finālā ar 3:0 apspēlējot Liverpool FC no Anglijas, izcīnīja Vācijas komanda FC Koln. Trešajā vietā ierindojās Maskavas CSKA jaunie futbolisti no Krievijas.

Divu dienu garumā par uzvaru cīnījās 18 komandas no deviņām valstīm. Pirmajā dienā noskaidrojās, kuras komandas turpināja cīņu par uzvaru, kā arī tās vienības, kas sadalīja 7.-12. un 13.-18.vietu.

Pirmajā jeb Zelta grupā labākās divas komandas izrādījās FC Koln un Liverpool FC, abām iekļūstot finālā, kurā ar 3:0 uzvarēja viesi no Vācijas. Savukārt mačā par 3. vietu sacentās divas Maskavas komandas CSKA un Spartak, kuras Zelta grupā ierindojās attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā. Piektie grupā un arī turnīrā palika West Bromwich Albion FC no Anglijas, bet sestie - JK Harju no Igaunijas.

Spēlē par 3. vietu abu Maskavas klubu savstarpējā cīņā ar 1:0 pārāki izrādījās CSKA jaunie futbolisti.

Visas trīs Latvijas pārstāves - FK Liepāja, Riga FC/ŠFS un FK Jelgava - noslēgumā cīnījās par 13.-18. vietu. Veiksmīgākie šajās cīņās bija rīdzinieki, kuri turnīru noslēdza 14. pozīcijā (spēļu rezultāti grupā – pret JK Tabasalu 2:0, pret FK Jelgava 0:0, pret FK Liepāja 2:0, pret FC BATE 0:0 un pret JK Tammeka 0:1). FK Jelgava ierindojās 15. vietā (rezultāti grupā - pret JK Tammeka 1:0, pret Riga FC/ŠFS 0:0, pret JK Tabasalu 2:1, pret FK Liepāja 1:1 un pret FC BATE 0:1), bet FK Liepāja turnīru noslēdza 18. vietā (rezultāti grupā - pret FC BATE 0:1, pret JK Tammeka 0:0, pret Riga FC/ŠFS 0:2, pret FK Jelgava 1:1 un pret JK Tabasalu 0:1).

Par turnīra labāko vārtsargu atzina Salimu Dasajevu (FC Spartak), par labāko spēlētāju - Penielu Djopu (FC Koln), bet par labāko vārtu guvēju kļuva Kilians Rabenhorsts (FC Koln).

Turnīra rezultāti atrodami ŠEIT. Plašāk par sacensībām var uzzināt ŠEIT un ŠEIT.


Informāciju sagatavoja:
Turnīra organizatori