Ar pirmo spēli Ķekavā 28. maijā ievadīts Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonas turnīrs.

Par jaunās sezonas turnīra atklāšanas maču kļuva pirmā posma duelis Ķekavā starp SK Cēsis un FK Karosta komandām, kurā ar 3:0 (1:0) pārāki izrādījās Kurzemes pārstāvji no FK Karosta. Pa vieniem vārtiem viņu labā guva Agris Otaņķis, Vladislavs Jermoļenko un Juris Kučma.

Līdz ar šo panākumu FK Karosta komanda kvalificējusies otrā posma pirmās kārtas sacensībām, kuru spēļu pāri tiks sadalīti izlozē 6. jūnijā.

Kā ziņots, turnīra pirmajā posmā piedalās Latvijas 2. līgas čempionāta klubi un klubi, kas ir Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedri un bija pieteikušies dalībai sacensībās. Spēļu pāri un laukuma saimnieki tika noteikti ar izlozes palīdzību. Tajā piedalījās 30 komandas, kas tika sadalītas 12 pirmā posma pāros. Sešas komandas pēc izlozes rezultātiem automātiski kvalificējušās otrā posma sacensībām.

Izlozes rezultāti

Pirmā posma spēles paredzēts aizvadīt līdz 4. jūnijam, bet precīzi spēļu norises laiki un vietas, kā arī maču rezultāti pieejami statistikas portālā online.lff.lv.

Turnīra turpinājumā otrajā posmā iesaistīsies komanda.lv 1. līgas čempionāta vienības, bet posma izspēle norisināsies divās kārtās, nosakot astoņas trešā posma jeb astotdaļfināla dalībnieces. Šīm komandām pievienosies SynotTip Virslīgas čempionāta dalībnieki. Pusfināla stadijā uzvarētājs tiks noteikts vienā spēlē, bet fināls paredzēts oktobrī.

Jau vēstīts, ka nesen ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017. gadu paredz turnīru izspēlēt viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri. Maijā par 2016./2017. gada sezonas čempioni tika kronēta FK Ventspils komanda.


Latvijas Futbola federācija
Foto – FK Karosta