Septītās kārtas spēles komanda.lv 1. līgas čempionātā sestdien un svētdien norisināsies Daugavpilī, Rēzeknē, Tukumā, Jēkabpilī, Rīgā, Staicelē un Valmierā. Gaidāma gan intriģējošā pērno vicečempionu FK Progress/AFA Olaine viesošanās Daugavpilī, gan sezonu līdzīgi uzsākušo Rēzeknes FA/BJSS un FK Ogre duelēšanās Rēzeknē.

27.05 | 14:00 | BFC Daugavpils – FK Progress/AFA Olaine | Stadions "Celtnieks"

Abas komandas sezonu uzsākušas līdzīgi, daugavpiliešiem pirmajos sešos mačos iekrājot desmit punktus un pašlaik ieņemot trešo vietu kopvērtējuma tabulā, bet olainiešiem ar identisku punktu skaitu atrodoties divas pozīcijas zemāk. Iepriekš BFC Daugavpils komanda trīs mačos pēc kārtas bija palikusi bez gūtiem vārtiem, šajā laikā iekrājot tikai vienu punktu, bet pirms nedēļas sērija tika pārtraukta ar 6:0 panākumu Ogrē, kad pa diviem vārtiem guva Edgars Urbāns un Kirils Iļjins. Savukārt Olaines futbola pārstāvji divos pēdējos mačos pēc kārtas palikuši bez panākumiem, piedzīvojot zaudējumu Jēkabpilī un pirms nedēļas cīnoties 1:1 ar valmieriešiem. Nesenākajā spēlē noraidījumu izpelnījās viens no FK Progress/AFA Olaine līderiem Aleksandrs Gubins. Šī mača tiešraide būs vērojama portālā Sportacentrs.com un televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV.

27.05 | 15:00 | Rēzeknes FA/BJSS – FK Ogre | OC "Rēzekne"

Arī šīs komandas ir teju vai kaimiņienes kopvērtējuma tabulā, jo Rēzeknes vienība ar desmit punktiem ir ceturtā, bet FK Ogre atrodas trīs pozīcijas zemāk ar deviņiem iegūtiem punktiem. Pēdējo trīs maču šķērsgriezumā Rēzeknes FA/BJSS gan izdevies iekrāt tikai vienu punktu, piedzīvojot divus zaudējumus un abos no tiem savos vārtos ielaižot četras bumbas. Tikmēr Ogres futbolisti līdz pat iepriekšējai kārtai bija pratuši izvairīties no zaudējumiem, šo iespaidīgo sēriju pārtraucot ar bezierunu kapitulāciju pret BFC Daugavpils – 0:6. Pagājušajā sezonā šo komandu dueļos Rēzeknes pārstāvji uzvarēja ar 4:2 un 3:1.

27.05 | 15:00 | FK Tukums 2000/TSS – FK Smiltene/BJSS | Tukuma pilsētas stadions

Jau atkal – turnīra tabulas kaimiņu duelis, kurus pašlaik šķir viens punkts un viena pozīcija, tukumniekiem ar astoņiem punktiem esot devītajiem, bet smilteniešiem sekojot desmitajā ailītē ar septiņiem punktiem. Pēdējos divos mačos FK Tukums 2000/TSS vienība palikusi nepārspēta, izcīnot četrus punktus un ielaižot tikai vienus vārtus, savukārt FK Smiltene/BJSS zaudējuma rūgtumu nav izjutusi jau trīs cīņās pēc kārtas, šai sērijai sekojot sezonas ievadā piedzīvotajiem trim zaudējumiem. Īpaši nopelni pēdējās trīs spēlēs ir Smiltenes komandas uzbrucējam Elvim Teremko, kurš šajā laikā guvis piecus vārtus. Pirms gada šajā duelī divreiz pārāki izrādījās smiltenieši – 8:1 un 2:0.

27.05 | 16:00 | FK Jēkabpils/JSC – Grobiņas SC | Jēkabpils SC stadions

Iepriekšējā kārtā turnīra jaunpienācēji no Grobiņas SC kļuva par kopvērtējuma līderiem, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un joprojām saglabājot nullīti zaudēto spēļu ailītē. Pēdējos trīs mačos precīzi vārtu priekšā Grobiņas komandas rindās bijuši seši dažādi futbolisti. Savukārt Jēkabpils vienība pirms nedēļas Preiļos atgriezās uz zaudējumu ceļa, atrodoties kopvērtējuma pēdējā vietā ar vislielāko ielaisto vārtu skaitu. Mājiniekiem pretī stāsies viena no turnīra labākajām aizsardzībām, jo Grobiņas SC līdz šim savos vārtos ielaidusi tikai trīs bumbas. Šo rādītāju komanda dala ar BFC Daugavpils.

27.05 | 16:00 | RTU FC/Skonto Academy – JDFS Alberts | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

Galvaspilsētas komandu cīņā RTU FC/Skonto Academy lūkos turpināt iepriekšējās kārtas izdošanos, kad viesos ar 4:2 tika pārspēti FK Auda futbolisti, savukārt JDFS Alberts meklēs ceļu uz savu otro uzvaru šosezon. Kopvērtējumā gaidāmā mača mājinieki ir astotie ar deviņiem punktiem, bet viesi ar pieciem punktiem atrodas 11. pozīcijā. Izceļams, ka RTU FC/Skonto Academy ar 13 gūtiem vārtiem šajā rādītājā čempionātā dala otro vietu, kamēr JDFS Alberts ar pieciem precīziem raidījumiem atrodas otrajā pozīcijā no beigām.

28.05 | 16:00 | FK Staiceles Bebri – FK Auda | MTC "Staicele"

Staiceles komanda pagaidām turnīrā guvusi vismazāk vārtus, pretinieku vārtsargus pārspējot četras reizes, un ar četriem punktiem kopvērtējumā apsteidz divus konkurentus. Tiesa, bebri visos līdzšinējos mačos demonstrējuši cienījamu sniegumu un allaž cīnījušies par punktiem. Tikmēr FK Auda pirms nedēļas piedzīvoja savu otro zaudējumu šosezon un kopvērtējumā atkāpās uz sesto vietu. Ķekavas pārstāvji vārtus guvuši katrā no sešām spēlēm un ir starp rezultatīvākajiem turnīrā. Iepriekšējā sezonā šo komandu cīņās divreiz uzvarēja FK Auda – 2:1 un 4:2.

28.05 | 17:00 | Valmiera Glass VIA – Preiļu BJSS | J. Daliņa stadions

Pagājušajā nedēļā Valmieras komanda, Olainē cīnoties neizšķirti, atkāpās uz kopvērtējuma otro vietu divus punktus aiz Grobiņas SC. Arī valmierieši joprojām laukumu ne reizi nav pametuši kā zaudētāji, tomēr neuzvarētas palikušas jau pēdējās divas spēles pēc kārtas – pirms došanās uz Olaini 1:1 neizšķirts tika fiksēts arī mačā pret FK Ogre. Šie rezultāti gan neliedz Valmiera Glass VIA būt rezultatīvākajai turnīrā ar 16 gūtiem vārtiem. Savukārt Preiļu komanda iepriekšējā kārtā tika pie savas pirmās uzvaras un pirmajiem trim punktiem, pakāpjoties no tabulas pēdējās vietas. 1:0 viesos un 8:0 mājās – ar šādiem rezultātiem Valmieras komanda uzvarēja Preiļu futbolistus iepriekšējā sezonā.

Pirmās līgas sadaļa statistikas portālā

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija