Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs ceturtdien, 18. maijā pēc Latvijas Kausa izcīņas fināla un nepilnas trīs nedēļas līdz Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlei ar Portugāli viesojās Latvijas Televīzijas (LTV-7) raidījuma Жизнь сегодня tiešraidē. Starkovu intervēja pieredzējušais sporta žurnālists Vladimirs Ivanovs.  

"2004. gadā, kas spēlējām ar Portugāli savā laukumā, mums bija tiešām laba komanda. Tādu komandu ir grūti izveidot. Nereti tas notiek caur zaudējumiem un kritiku. Taču arī šodien esmu arī gatavs uzņemties atbildību par Latvijas nacionālo izlasi," atbildot uz jautājumu par savu trešo atgriešanos pie valstsvienības stūres, intervijā LTV-7 izteicās Aleksandrs Starkovs. 

"Pagājušā gada novembrī izbraukuma spēlē pret Portugāli rezultāts vēl 60. minūtē bija neizšķirts. Tāpēc prognozēt rezultātu futbolā allaž ir ļoti sarežģīti. Skaidrs, ka arī savstarpējā spēlē Portugāles izlase ir izteikti favorīti. Tomēr brīžiem rezultāts uz tablo parāda arī likteņa gribu... Mūsu komandai ir jānopelna, lai Dievs būtu kopā ar mums!" pirms gaidāmā mača pret Portugāli 9. jūnijā izteicās valstsvienības galvenais treneris. 

"Latvijas futbola izlasei ir jātiecas uz to, lai mūsu līdzjutēji novērtē komandas sniegumu. Tuvākais piemērs ir Latvijas hokeja izlase, kuru pat pēc zaudējuma pasaules čempionāta izšķirošajā spēlē Rīgas lidostā sagaidīja daudzi līdzjutēji. Ja arī mūsu komandai būs šāda attieksme un pašatdeve gaidāmajās spēlēs, atnāks gan rezultāti, gan arī līdzjutēju pateicība," pieredzējušais speciālists akcentē komandas parādītā snieguma nozīmi līdzjutēju novērtējumā. 

"Latvijas nacionālajā izlasē jāspēlē labākajiem valsts spēlētājiem. Tomēr, ņemot vērā pašreizējo turnīra tabulu, mums jādomā arī par nākamo kvalifikācijas ciklu, proti, jādod iespēja jaunajiem spēlētājiem. Protams, būtu muļķīgi tagad sākumsastāvā laist 11 jaunus spēlētājus, un es to nedarīšu. Katra spēlētāja debija ir jāsagatavo, lai viņa spēlēšana nacionālajā izlasē būtu ilgtermiņa. Ceru, ka spēlētāji ticēs saviem spēkiem. Taču ticība lielā mērā ir atkarīga arī no komandas biedru, visa kolektīva un līdzjutēju atbalsta," akcentē A. Starkovs.  

Pilno intervijas video krievu valodā iespējams noskatīties LTV-7 mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija