Sestās kārtas spēles komanda.lv 1. līgas čempionātā gaidāmajā nedēļas nogalē pulcēs futbolistus laukumos Ķekavā, Rīgā, Ogrē, Olainē, Smiltenē, Preiļos un Grobiņā. Pēdējās divās no šīm pilsētām gaidāmie mači būs pirmie jaunajā sezonā.

20.05 | 14:00 | FK Auda – RTU FC/Skonto Academy | "Audas" stadions

Ķekavas komandai šī būs jau piektā mājas spēle jaunajā sezonā, bet līdzšinējos mačos FK Auda piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, kas vienībai kopvērtējuma tabulā ļauj atrasties trešajā vietā. Iepriekšējā kārtā FK Auda par mata tiesu izbēga no neveiksmes, kad viesos Tukumā neizšķirtu 31:1 komandai atnesa Raivja Vītolnieka gūtie vārti otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē. Tikmēr RTU FC/Skonto Academy futbolisti iepriekš bija iekrājuši divas uzvaras pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 7:0, taču šai veiksmju joslai beigas pienāca pirms nedēļas, kad rīdzinieki mājās ar 0:2 piekāpās Grobiņas futbola vīriem. Galvaspilsētas komanda iekrājusi trīs panākumus un ieņem tabulas astoto pozīciju. Mačā ielūkojas spēles laukuma saimnieki.

20.05 | 15:00 | JDFS Alberts – FK Tukums 2000/TSS | Daugavgrīvas vidusskola

Laukuma saimnieki pirmoreiz šosezon spēlēs Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas laukumā, kur tie cerēs gūt pirmo uzvaru pēc trīs spēļu pārtraukuma. Lai arī rīdzinieku kontā pašlaik ir tikai viens panākums, punktus JDFS Alberts krāj regulāri – pieci iegūtie punkti to ierindo desmitajā vietā. Arī Tukuma futbolisti līdz šim cīnījušies identiski, atrodoties vienu pozīciju augstāk. Iepriekšējā sezonā šo komandu dueļos allaž daudz pārāki bija FK Tukums 2000/TSS pārstāvji – 5:0 un 7:2.

20.05 | 17:00 | FK Ogre – BFC Daugavpils | Ogres Valsts ģimnāzija

Pretēji daudzu prognozēm šo sezonu pārliecinošāk iesākusi FK Ogre komanda, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem un ar deviņiem punktiem kopvērtējumā ir piektā. Tās kontā arī otrais labākais uzbrukums (13 vārti), kamēr BFC Daugavpils bez gūtiem vārtiem palikuši jau trīs mačos pēc kārtas, šajā laikā iekrājot vienu punktu. Kopvērtējumā tas Latgales pārstāvjiem ar septiņiem punktiem atvēl septīto pozīciju, tiesa – par labu BFC Daugavpils runā līdz šim tikai trīs zaudētie vārti. Pirms nedēļas Ogres komanda kā pirmā šosezon atņēma punktus līderiem no Valmieras.

21.05 | 15:00 | Preiļu BJSS – FK Jēkabpils/JSC | Preiļu novada BJSS stadions

Pirmā jaunās sezonas spēle Preiļu novada BJSS stadionā. Mājinieki noteikti cerēs uz mājas sienu palīdzību cīņā par pirmajiem punktiem, jo Preiļu futbolisti ir vienīgie, kas čempionātā piedzīvojuši tikai zaudējumus. Pagaidām Preiļu BJSS nevar lepoties arī ar savu uzbrukumu (divi vārti) un aizsardzību (16 zaudēti vārti). Līdz pagājušajai nedēļai bez punktiem bija arī Jēkabpils vienība, kas šo sēriju pārtrauca skaļi – ar 2:1 panākumu pār FK Progress/AFA Olaine. Tiesa, komandai godu nedara veikums aizsardzībā – 19 savos vārtos ielaistas bumbas. Iepriekšējā sezonā šie pretinieki savā starpā uzvaras dalīja uz pusēm, abos gadījumos mačiem noslēdzoties ar rezultātu 2:0.

21.05 | 15:00 | Grobiņas SC – FK Staiceles Bebri | Grobiņas pilsētas stadions

Čempionāta pirmā iegriešanās Grobiņas pilsētas stadionā. Līdzšinējās piecās izbraukuma spēlēs turnīra jaunpienācēji iztikuši bez zaudējumiem un dala iegūto punktu skaitu ar kopvērtējuma līderiem no Valmieras. Tikai divi ielaisti vārti – tāds ir Grobiņas SC futbolistu veikums savu vārtu priekšā, kas ir labākais rādītājs turnīrā. Uz sava viļņa pašlaik noteikti ir arī Staiceles vienība, kas pirms nedēļas iekrāja pirmo uzvaru un pašlaik kopvērtējumā apsteidz trīs konkurentus. Tiesa, FK Staiceles Bebri komandai jācenšas uzlabot veikums uzbrukumā, jo trīs precīzi sitieni to šajā rādītājā pašlaik ierindo priekšpēdējā vietā sacensībās. Pirms šīs spēles notiks mākslīgā seguma laukuma svinīgā atklāšana, bet plašāk par maču vēsta mājinieki.

21.05 | 18:00 | FK Progress/AFA Olaine – Valmiera Glass VIA | Olaines pilsētas stadions

No turnīra tabulas un spēku samēra viedokļa gaidāmās kārtas centrālais mačs, kas būs vērojams portāla Sportacentrs.com tiešraidē. Sezonu olainieši ievadīja cerēti pārliecinoši, iekrājot divas uzvaras, bet nākamajos trīs mačos piedzīvoti divi zaudējumi. Savā laukumā komanda gan uzvarējusi visās trīs līdz šim aizvadītajās cīņās, bet kopvērtējumā tā ir sestā. Savukārt Valmieras vienība par spīti pirms nedēļas zaudētājiem pirmajiem diviem punktiem saglabā tabulas pirmo pozīciju. Tā var lepoties ar labāko uzbrukumu (15 vārti) un dalītu otro labāko aizsardzību (3 zaudēti vārti). Iepriekšējā sezonā abos šo komandu dueļos ar 2:1 uzvarēja viesi.

21.05 | 18:30 | FK Smiltene/BJSS – Rēzeknes FA/BJSS | "Tepera" stadions

Sezonu sākusi ar trim zaudējumiem, Smiltenes komanda iepriekšējās divās kārtās pašu laukumā iekrājusi četrus punktus. Šajos mačos smiltenieši guvuši divus vārtus – abi Elvja Teremko kontā. Tā ir puse no vienības līdz šim gūtajiem vārtiem, kas ir trešais vājākais rezultāts turnīrā, turklāt arī pretējā laukuma pusē 11 ielaistās bumbas FK Smiltene/BJSS ierindo trešajā pozīcijā no beigām. Divās spēlēs pēc kārtas precīzu sitienu nav Rēzeknes vienības kontā, tomēr pirms tam uzrādītie rezultāti ļauj komandai atrasties tabulas ceturtajā pozīcijā. Plašāk par spēli vēsta mājinieki, kuri iepriekšējā sezonā rēzekniešiem piekāpās ar 0:7 un 3:5.

Pirmās līgas sadaļa statistikas portālā

 Iepriekšējās kārtas video apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija