Noslēdzoties pirmajam jaunā meiteņu futbola projekta Meiteņu futbols atgriežas skolās turnīram, par sacensību uzvarētājām kļuvušas Rīgas Rīnūžu vidusskolas jaunās futbolistes, kuras 18. maijā pašu sporta zālē izrādījās labākās medaļu cīņās.

Turnīru organizēja Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF). Sacensību pirmajā pastāvēšanas gadā tajās piedalījās Rīgas Rīnūžu vidusskolasRīgas 21. vidusskolasRīgas Juglas vidusskolasRīgas 13. vidusskolasBabītes vidusskolas un Rīgas 71. vidusskolas komandas, kas vispirms 9. maijā aizvadīja apakšgrupu spēles.

Pēc pirmajiem turnīra mačiem pusfināla pāros tikās Rīgas Juglas vidusskola un Rīgas 71. vidusskola, kā arī Babītes vidusskola un Rīgas Rīnūžu vidusskola. Uzvaras ar attiecīgi 2:1 un 1:0 vietu finālā deva Rīgas 71. vidusskolai un Rīgas Rīnūžu vidusskolai, kuru savstarpējā duelī pēdējās bija pārākas ar 4:0. Mačā par trešo vietu Babītes vidusskola pārliecinoši apspēlēja Rīgas Juglas vidusskolu.

Turnīra noslēgumā par tā labāko spēlētāju tika nosaukta Katrīna Daņilova (Rīgas Juglas vidusskola), labākās vārtsardzes balva tika Luīzei Bergai-Berķei (Babītes vidusskola), bet kā labākais treneris tika sveikta Svetlana Sorokina (Rīgas 71. vidusskola). Fair Play balvu izpelnījās Rīgas 21. vidusskola.

Katra komanda saņēma 300 EUR dāvanu karti futbola inventāra iegādei un piemiņas statueti par dalību turnīrā. Godalgotu vietu trijnieks saņēma arī dāvanu kārtes ekipējuma iegādei no veikala Komanda, dāvanu kartes no Fantasy Park un Ghetto Burger, kā arī godalgoto vietu kausus. Labāko trīs komandu spēlētājas tika arī pie žurnāliem L'Officiel un dāsnas dāvanas no SPLAT, ka arī medaļām. Fantasy Park dāvanu kartes saņēma arī specbalvu ieguvējas.

Šāds projekts ieviests ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu skolu iestādēs un veicināt meiteņu iesaisti sporta nodarbībās, attīstot veselīga dzīvesveida paradumus. Projekta pirmā sezona startēja Rīgas teritorijā, bet nākotnē ir iecere ievērojami paplašināties un organizēt līdzīgu projektu katrā Latvijas reģionā.

Projekta mērķauditorija ir 5.-6. klašu audzēknes ar vai bez futbola prasmēm, kuras tiek aicinātas pievienoties šim demokrātiskajam sporta veidam, iegūt pozitīvas emocijas un jaunus draugus.

Šim turnīram un citiem Latvijas meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi sieviešu futbola kontos gan Facebook, gan Instagram sociālajos tīklos.

Projekta norisi atbalstīja Latvijas sieviešu futbola patrons Bella, modes un stila ceļvedis L’Officiel, izklaides centrs Fantasy Park, ēdināšanas restorāns Ghetto Burger, sporta preču veikals Komanda un adidas, kā arī mutes higiēnas preču uzņēmums SPLAT.


Latvijas Futbola federācija