Turpinot Latvijas Futbola federācijas (LFF) iesaistīšanos Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sieviešu futbola atbalsta programmā, otrdien, 16. maijā, seši pašmāju futbola klubi saņēma FIFA sarūpēto ekipējumu to ikdienas treniņu procesa uzlabošanai un atvieglošanai.

Šīs atbalsta programmas ietvaros pie ekipējuma komplektiem šogad tika četri valsts spēcīgākā sieviešu futbola turnīra – Sieviešu futbola līgas – klubi, kā arī abi Latvijas sieviešu futbola 1. līgas čempionāta jaunpienācēji: Rīgas Futbola skola, FK Liepāja, Riga United Ladies, FK Spartaks Jūrmala/46.vsk, FK Iecava/FK Jelgava un SK Super Nova.

 Foto galerija

Ekipējuma komplekti sadarbībā ar sporta preču ražotāju adidas iekļauj treniņu formas, futbola bumbas, futbola apavus, kājsargus, vārtsargu cimdus un treniņu vestes.

Aizpērn pie līdzīga dāvinājuma tika pieci Sieviešu futbola līgas klubi, bet pirms gada to saņēma deviņas komandas, kas spēlēja 1. līgas sacensībās. FIFA atbalsta programmu valstu nacionālajiem sieviešu futbola čempionātiem ieviesa 2012. gadā. Tās galvenais mērķis ir palīdzēt FIFA biedriem sieviešu sacensību rīkošanā, attīstīšanā un stiprināšanā.

LFF arī nākotnē cer turpināt iesaistīšanos šajā klubu atbalsta programmā, kas bagātina klubu un LFF biedru iespējas pretendēt uz atbalstu savas ilgtermiņa attīstības veicināšanai. Līdztekus šai ekipējuma atbalsta programmai LFF ikgadēji saviem biedriem piedāvā arī LFF sieviešu futbola atbalsta programmu dažādu ar klubu izaugsmi saistītu mērķu īstenošanai.


Latvijas Futbola federācija