TFK Rēzekne komanda aizvadītajā piektdienā uzvarēja arī otrajā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta mačā par trešo vietu, tādējādi savā debijas sezonā izcīnot bronzas godalgas. Mačā pret FK BEITAR rēzeknieši bija pārāki ar rezultātu 4:3, sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0. Tikmēr Virslīgas finālsērijā pirmo panākumu svētdien guva FK RABA, kas ar rezultātu 3:2 pieveica FK Nikars.

Spuņciemā notikušajā bronzas mačā pirmo 20 minūšu laikā vārti netika gūti, bet spēles izšķirošie notikumi risinājās otrā puslaika vidū, kad TFK Rēzekne ieguva 3:1 pārsvaru. Nedaudz vēlāk rēzeknieši to palielināja līdz 4:1, kamēr laukuma saimnieki pašā mača izskaņā gan prata atrast spēka un meistarības rezerves, lai rezultātu sadeldētu līdz minimumam (3:4), tomēr nespēja izraut neizšķirtu pamatlaikā.

Līdz ar to TFK Rēzekne savā debijas sezonā Virslīgā izcīnīja bronzas medaļas, sērijā līdz diviem panākumiem uzvarot ar rezultātu 2-0. Savukārt FK BEITAR, kas pērn ieguva augsto otro vietu, šajā čempionātā palika uzreiz aiz medaļnieku pulka.

Tikmēr divas dienas vēlāk – svētdien – Elektrum Olimpiskajā centrā notika finālsērijas trešais cīniņš pārī starp FK Nikars un FK RABA vienībām. Panākuma gadījumā FK Nikars telpu futbolisti triumfētu visā sērijā un iegūtu desmito Latvijas čempionāta titulu, tomēr nacionālās valstsvienības galvenā trenera Artūra Šketova padotie prata sakopot spēkus un uzvarēt (3:2), tādējādi samazinot rezultātu sērijā līdz 1-2.

Līdzīgi kā iepriekš minētajā mačā Spuņciemā arī šeit pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, savukārt pēc pārtraukuma sekmīgāk spēle vedās FK RABA vienībai, kas divkārt ieguva divu vārtu handikapu (2:0 un 3:1). Atšķirībā no abu sāncenšu iepriekšējās tikšanās, kad FK RABA pamatlaikā nenoturēja 3:1 pārsvaru, šoreiz nikariešiem pie identiska rezultāta spēles galotnē izdevās atgūt tikai vienus vārtus, cīņai noslēdzoties ar minimālu FK RABA pārākumu.

Jāpiebilst, ka abas komandas šo maču aizvadīja bez galvenajiem treneriem, kuriem piespriesta vienas spēles diskvalifikācija. Tāpat FK Nikars vienībai šī paša iemesla dēļ nevarēja palīdzēt brazīlietis Vandersons un Maksims Seņs, kamēr FK RABA sastāvā iztrūka pieredzējušā Dmitrija Jakovļeva.

Kā iepriekš vēstīts, šo spēli apkalpoja tiesnešu brigāde no Lietuvas.

Finālsērijas ceturtā cīņa notiks šo ceturtdien, 18. maijā, plkst. 20:30 Salaspils Sporta centrā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija