Noslēgusies Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas 2017. gada sezonas turnīra priekšsacīkšu posma izspēle, kurā BFC Daugavpils un FK Laidze/Talsu NSS komandas nopelnīja ceļazīmes uz pirmās kārtas sacensībām.

BFC Daugavpils futbolistes svētdien 14. maijā, savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0) uzvarēja FK Iecava/FK Jelgava komandu, visus vārtus gūstot otrā puslaika gaitā un trīs no tiem – vien pašā cīņas izskaņā. Divas reizes precīzi sita Liene Reute, bet pa vieniem vārtiem guva Sofija Ņesterova un Nikole Červinska.

Savukārt divu citu Latvijas sieviešu futbola 1. līgas pārstāvju duelī tajā pašā dienā FK Laidze/Talsu NSS komanda ar 3:1 pārspēja SK Super Nova vienību, pēc 1:1 neizšķirta pamatlaikā esot pārāka pēcspēles sitienu sērijā ar 3:1. Pamatlaikā uzvarētāju rindās izcēlās Alise Rukse, bet pretinieču sastāvā precīzi sita Virgīnija Liepiņa.

 Spēļu foto galerija

Šie rezultāti nozīmē, ka turnīra pirmajā kārtā BFC Daugavpils pretiniece būs Rēzeknes novada BJSS komanda, bet FK Laidze/Talsu NSS tiksies ar Rīgas Futbola skola­-2 vienību. Jau iepriekš ziņots, ka pārceltajā pirmās kārtas mačā pie ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu tika AFA Olaine komanda.

Jaunās sezonas turnīrā piedalās desmit Latvijas sieviešu futbola 1. līgas komandas un četras valsts vadošās vienības no Sieviešu futbola līgas (SFL) turnīra. Sacensības ievadīja 1. līgas pārstāves, četras no kurām pēc izlozes rezultātiem aizvadīja priekšsacīkšu kārtu, bet sešas komandas automātiski ieguvušas vietu pirmajā kārtā. Turpinājumā četras pirmo kārtu pārvarējušās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur tās gaida SFL komandas. Ceturtdaļfināla spēlēs 1. līgas vienības būs laukuma saimnieces.

Kalendārs paredz, ka jūnija vidū sekos atlikušie pirmā posma mači, jūlija sākumā paredzētas ceturtdaļfināla cīņas, pusfināli notiks 16./17. septembrī, bet turnīra finālspēle ieplānota 7. oktobrī.

Šī ir ceturtā Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas sezona. Līdz šim trīs reizes trofeju izcīnījusi SFL čempionvienība Rīgas Futbola skola, kas pērn finālā apspēlēja rēzeknietes.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija