Pašā maija sākumā RTU stadionā Pārdaugavā ar Superkausa spēli, kurā FK Progress spraigā cīņā ar rezultātu 3:2 pārspēja FC Caramba Riga, startēja šīs sezonas tradicionālā Rīgas futbola čempionāta sezona, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāta 2. līgas Rīgas reģiona sacensības. Dienu vēlāk pēc Superkausa mača sākās cīņas arī pašā Rīgas čempionātā, kur 17 dalībnieču konkurencē vislabākais starts padevās EXCONDO un FK Progress 2 vienībām.

Superkausa duelī pērnās sezonas zelta godalgu ieguvēja FC Caramba Riga mača izskaņā nenoturēja sev labvēlīgo 2:1 pārsvaru, pēdējo sešu minūšu laikā ielaižot divus vārtus un piekāpjoties iepriekšējā gada Rīgas kausa izcīņas laureātei FK Progress. Uzvarētāju rindās par mača galveno varoni kļuva Ņikita Petrovs, kurš ar trāpīgiem raidījumiem atzīmējās cīņas 84. un 89. minūtē. Savukārt FC Caramba Riga noslēdzošo pusstundu bija spiesta aizvadīt viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo par atkārtota brīdinājuma saņemšanu 60. minūtē soģi noraidīja Māri Savinovu.

Tieši ārpus konkurences Rīgas čempionātā startējošā FK Progress 2 ir viena no divām turnīra dalībniecēm, kurai izdevies šobrīd pēc divām nospēlētajām nedēļām sakrāt visvairāk punktus – sešus. A apakšgrupas ietvaros divi jau minētā Ņ. Petrova vārtu guvumi palīdzēja FK Progress 2 ar rezultātu 4:0 pieveikt FC Caramba Riga vienību arī regulārā čempionāta ietvaros, savukārt cīņā pret FK Fortūna/Ogre grupas pašreizējā līdere guva desmit bezatbildes vārtus – 10:0 (trīs precīzi sitieni Maksimam Neverovskim).

Vēl no A apakšgrupas rezultātiem jāpiemin pašreizējās titula ieguvējas FC Caramba Riga 6:1 triumfs pār SK Kengaroos/Salaspils (hat-trick Oļegam Semjonovam), kā arī Monarhs-Flaminko panākums duelī ar Riga United FC – 3:1.

Tikmēr B grupā sekmīgs turnīra prologs padevies EXCONDO, kas apliecināja savu pārākumu mačos ar FK Dinamo Rīga/Babīte (2:0) un New Project (3:1). Abas pēdējās gan spēja reabilitēties par šīm neveiksmēm citos savos dueļos – dinamieši, pateicoties četriem Ronalda Smana vārtu guvumiem, ar 6:1 sagrāva FC RAITA, savukārt jaunā projekta pārstāvji atstāja "sausā" BFS Reinards-Ropaži – 4:0.

Savukārt B grupas pagaidām pārliecinošāko panākumu kaldināja Ogres novada sporta centrs, kas ar 8:1 sarūgtināja Albatroz SC.

Kā iepriekš ziņots, pirmajā posmā 17 sacensību dalībnieces ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās, kuru ietvaros aizvadīs divu apļu cīņas pēc riņķa sistēmas (pa vienai spēlei ar katru pretinieku viesos un mājās), pēc kā tiks noskaidrotas čempionāta astoņas spēcīgākās vienības (četras labākās no katras apakšgrupas), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Izšķirošajā sacensību etapā katra no čempionāta astoņām spēcīgākajām vienībām aizvadīs pa divām spēlēm ar otras apakšgrupas komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušos komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus čempionātā.

Tikmēr pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs vietas no devītās līdz pēdējai (devītās vietas ieguvēja tiks apbalvota ar Cerības kausu). Pēc šī čempionāta rezultātiem labākās 11 komandas nodrošinās sev vietu nākamā gada čempionātā, savukārt pārējām komandām tiks piedāvāts startēt jaunizveidotā zemākas pakāpes Rīgas futbola čempionāta līgā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija