Piektās kārtas mači komanda.lv 1. līgas čempionātā sestdien un svētdien norisināsies septiņos laukumos Rīgā, Jēkabpilī, Tukumā, Valmierā, Smiltenē, Staicelē un Daugavpilī. Pašlaik bez zaudējumiem sacensībās cīnās trīs komandas, divas no kurām sestdien tiksies savā starpā – līderi Valmiera Glass VIA uzņems FK Ogre futbolistus.

13.05 | 14:00 | RTU FC/Skonto Academy – Grobiņas SC | Rīgas 49. vidusskola

Rīgas komanda jaunās sezonas ievadā uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm, kas tai ļauj ieņemt kopvērtējuma septīto vietu, savukārt turnīra debitanti no Grobiņas ir vieni no trim, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem. Trīs uzvaras un viens neizšķirts ierindo Grobiņas SC otrajā pozīcijā divus punktus aiz valmieriešiem. RTU FC/Skonto Academy futbolisti guvuši divas uzvaras pēc kārtas, abās savus vārtus atstājot neieņemtus. Izceļams, ka visos trīs mačos, kuros Grobiņas futbolisti guvuši vārtus, allaž izcēlies vienības uzbrucējs Devids Dobrecovs, kurš kopumā guvis jau piecus vārtus. Grobiņas SC vienībai šī būs piektā izbraukuma spēle pēc kārtas, bet nākamajā kārtā gaidāma šīs komandas tikšanās ar savas pilsētas futbola līdzjutējiem.

13.05 | 15:00 | FK Jēkabpils/JSC – FK Progress/AFA Olaine | Jēkabpils SC stadions

Gaidāmā mača laukuma saimnieki ir vieni no diviem, kuriem pie punktiem šosezon nav izdevies tikt, turklāt viņi savos vārtos līdz šim ielaiduši visvairāk bumbu – 18. Puse no tām vārtos pabija iepriekšējās kārtas zaudējumā pret FK Ogre. Tikmēr Olaines futbola pārstāvji iepriekšējā kārtā atgriezās uz uzvaru ceļa un pašlaik ar deviņiem punktiem ierindojas kopvērtējuma trešajā pozīcijā. Iepriekšējā sezonā šo vienību tikšanās reizēs olainieši bija pārāki ar rezultātiem 3:0 un 5:0.

13.05 | 16:00 | FK Tukums 2000/TSS – FK Auda | Tukuma stadions

Tukuma komanda līdz šim zaudējumus mijusi ar spēlēm, kurās tai izdevies tikt pie punktiem, un tas tai pašlaik atvēl četrus punktus un kopvērtējuma devīto vietu. Klubam šī būs jau ceturtā mājas spēle šosezon. Tikmēr FK Auda iepriekšējās divās kārtās allaž nonāca iedzinējos un vēlāk veiksmīgi atspēlējās, nopelnot uzvaras un pašlaik ar deviņiem punktiem pakāpjoties uz turnīra tabulas ceturto pozīciju. Ķekavas futbola vīriem šī būs pirmā izbraukuma spēle šosezon - komandas līdzšinējās sekmēs intervijā ielūkojas pussargs Rihards Gorkšs. Ļoti rezultatīvas šo vienību cīņas bija iepriekšējā sezonā, kad vispirms tukumnieki viesos uzvarēja ar 4:2, bet pēc tam FK Auda atbildēja ar panākumu pretinieku laukumā ar rezultātu 5:2.

13.05 | 18:00 | Valmiera Glass VIA – FK Ogre | J. Daliņa stadions

Četras uzvaras, labākais uzbrukums (14 vārti) un dalīta labākā aizsardzība (divi vārti) – tāds ir valmieriešu veikums pirmajās jaunās sezonas spēlēs. Vidzemnieki aizvadīs otro mājas spēli un pirmo J. Daliņa stadionā, par kuru mājinieki vēsta plašāk. Uzmundrinājums Valmieras komandai noteikti būs arī Alvja Dubova kļūšana par aprīļa mēneša labāko spēlētāju turnīrā. Arī FK Ogre futbolisti šo sezonu ievadījuši labi, jo komanda joprojām ir bez zaudējumiem un var lepoties ar vienu no labākajām aizsardzības līnijām līdzšinējos mačos – četri zaudēti vārti. Astoņi iegūtie punkti Ogres pārstāvjus ierindo kopvērtējuma sestajā vietā. 5:1 un 5:0 valmieriešu uzvaras – tā noslēdzās klubu savstarpējie mači 2016. gada sezonā.

14.05 | 14:00 | FK Smiltene/BJSS – JDFS Alberts | "Tepera" stadions

Sezonu FK Smiltene/BJSS komanda noteikti sāka sliktāk, nekā pati cerēja – trīs zaudējumi, divi gūti vārti un desmit ielaisti. Savu varēšanu smiltenieši gan spēja apliecināt iepriekšējā kārtā, kad ar 1:0 uzvarēja BFC Daugavpils un uzreiz pakāpās uz tabulas 11. ailīti. Vairāk par to intervijā stāsta šī mača vienīgo vārtu autors Elvis Teremko. Šī komandai būs jau ceturtā mājas spēle šosezon. Tikmēr JDFS Alberts vienība pie punktiem pratusi tikt divās cīņās, atrodoties vienu pozīciju augstāk par saviem nākamajiem pretiniekiem. Rīdzinieki līdz šim guvuši četrus vārtus, divi no kuriem ir Mārtiņa Remesa kontā. Iepriekšējā sezonā šajā duelī abas reizes labāki izrādījās smiltenieši, uzvarot ar 2:0 un 4:1.

14.05 | 16:00 | FK Staiceles Bebri – Preiļu BJSS | MTC "Staicele"

Izteikti principiālā spēlē tiksies divas turnīra tabulas lejasgala komandas – Staiceles futbola vīri līdz šim iekrājuši vienu punktu, kamēr Preiļu vienība pie punktiem nav tikusi. Abas ar diviem gūtiem vārtiem šajā rādītājā ieņem pēdējo vietu turnīrā, bet Preiļu BJSS 15 savos vārtos ielaistās bumbas ir otrs sliktākais rezultāts. Preiļu futbolistiem šis būs piektais izbraukuma mačs pēc kārtas, kam pēc nedēļas sekos pirmā mājas spēle šosezon. Pagājušā gada sezonā FK Staiceles Bebri apspēlēja Preiļu vienību abos mačos – 3:2 un 4:2.

14.05 | 18:00 | BFC Daugavpils – Rēzeknes FA/BJSS | Stadions Celtnieks

Allaž saistošais Latgales komandu derbijs, kurā BFC Daugavpils lūkos pārtraukt divu zaudējumu sēriju. Sezonu sākuši ar sešiem iegūtiem punktiem, daugavpilieši turpinājumā piedzīvojuši divas neveiksmes ar vienādu rezultātu 0:1. Zaudējuma bagāža tagad ir arī Rēzeknes komandai, kas pēc trim gūtajiem panākumiem pirms nedēļas piedzīvoja vilšanos pašu laukumā pret Valmiera Glass VIA ar 0:4. Kopvērtējumā Rēzeknes FA/BJSS atrodas piektajā vietā, bet Daugavpils pārstāvji – astotajā pozīcijā.

Pirmās līgas sadaļa statistikas portālā

 Iepriekšējās kārtas video apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija