Latvijas kausa izcīņas 2016./2017. gada sezonas turnīra finālspēle trešdien, 17. maijā, Skonto stadionā Rīgā sāksies plkst. 20:15. Maču tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanāls.

Skonto stadionā turpinās stadiona sēdvietu, apgaismojuma un infrastruktūras labiekārtošanas un atjaunošanas darbi, lai sagatavotu to Latvijas kausa izcīņas turnīra un Latvijas nacionālās izlases, kā arī stadionā spēlēt plānojošo klubu vajadzībām.

Latvijas kausa izcīņas finālisti kļūs zināmi 3. maijā, kad abos pusfināla dueļos Kauguros un Ventspilī gaidāmas atbildes spēles. Pirms nedēļas pirmajos pusfināla mačos Riga FC ar 2:0 uzvarēja Spartaks Jūrmala komandu, bet RFS un FK Ventspils duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

Kā ziņots, Latvijas kausa izcīņas fināls Latvijas galvaspilsētā notiks pēc trīs gadu pārtraukuma - Skonto stadionā tas iepriekšējo reizi norisinājās 2012./2013. gada sezonā, bet nākamajos trīs gados turnīra izšķirošo spēli uzņēma Jelgava, Ventspils un Jūrmala.

Šī būs kopumā 12. reize, kad Latvijas kausa izcīņas trofejas īpašnieks tiks noskaidrots uz Skonto stadiona zāliena. Pirmoreiz šajā stadionā finālspēle tika rīkota 2001. gadā, kur tā nemainīgi norisinājās līdz pat 2010./2011. gada sezonai. Nākamajā gadā finālu uzņēma Liepāja, bet gadu vēlāk tas atkal notika Skonto stadionā.


Latvijas Futbola federācija