Otrdien, 25. aprīlī, Rīgas Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā risinājās Latvijas galvaspilsētas skolu finālturnīrs 8.-9. klašu konkurencē, kur sešu dalībnieču pulkā triumfēja pedagoģes Olgas Vassarionovas vadītā 46. vidusskola, tādējādi nopelnot tiesības pārstāvēt Rīgas reģionu Latvijas finālsacensībās. Otrajā vietā ierindojās Zolitūdes ģimnāzija, bet trešajā – 64. vidusskola.

Atbilstoši turnīra nolikumam finālturnīram pēc atlases spēlēm 2016. gada septembrī un oktobrī kvalificējās sešas labākās komandas – pa vienai no katra no sešiem Rīgas rajoniem. Sacensību dalībnieces ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām katrā, pusfinālam kvalificējoties pa divām labākajām abu grupu pārstāvēm.

 Turnīra foto galerija

Ļoti saspringti aizritēja cīņa A apakšgrupā, kur visas trīs dalībnieces savstarpējos mačos uzvarēja katra katru – Zolitūdes ģimnāzija pārspēja Sergeja Žoltoka vidusskolu (4:1), bet piekāpās Rīgas 71. vidusskolai (0:1), savukārt pēdējā atzina Sergeja Žoltoka vidusskolas pārākumu (0:1). Tā kā visām grupas vienībām priekšsacīkšu stadijā bija vienāds punktu skaits, vietu sadalījums tika noteikts pēc gūto un zaudēto vārtu attiecības. Šajā rādītājā labākā bija Zolitūdes ģimnāzija (+2), otrajā vietā atstājot 71. vidusskolu (0), kamēr trešo pozīciju ieņēma Sergeja Žoltoka vidusskolas audzēkņi (-2).

Tikmēr B grupā savu pārākumu apliecināja nākamā čempione 46. vidusskola, kas guva virsroku dueļos ar Rīgas 3. ģimnāziju (4:1) un 64. vidusskolu (2:1), savukārt otras ceļazīmes uz pusfinālu liktenis izšķīrās abu pārējo dalībnieču cīniņā, kur 64. vidusskola ar 3:0 pieveica 3. ģimnāziju.

Pusfināla kārtā 46. vidusskola sarūgtināja 71. vidusskolu (1:0), kamēr Zolitūdes ģimnāzija guva trīs bezatbildes vārtus mačā pret 64. vidusskolu – 3:0.

Izšķirošajā duelī 46. vidusskola uzskatāmi apliecināja savu pārākumu spēlē ar Zolitūdes ģimnāziju (3:0), tādējādi kļūstot par Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko skolu komandu šajā vecuma grupā un nopelnot tiesības pārstāvēt Rīgu valsts finālsacensībās. Savukārt mazajā finālā starp 71. vidusskolu un 64. vidusskolu pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pendeļu sērijā labāka bija pēdējā (4:3).

Kā zināms, sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF) un sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF). Latvijas skolu čempionāta lielais fināls risināsies 12. maijā Rīgā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija