Kristaps Dembovskis ir 16 gadus jauns tukumnieks, kuram 2016. gada jūlijā diagnosticēja galvas smadzeņu kreisās puslodes audzēju. Ar FK Tukums 2000 starpniecību Kristapa ģimene lūdz ziedot līdzekļus jaunā puiša ārstniecībai.

2016. gadā Kristaps beidza 9. klasi. Deviņus gadus spēlēja FK Tukums 2000, kur visi viņu nodēvēja kā Dembi. Ar labiem sasniegumiem futbolā ticis apbalvots vairākkārt, saņēmis LFF Futbola akadēmijas izcilnieka balvu divus gadus pēc kārtas. Vienmēr bijis veselīgs, dzīvespriecīgs, centīgs un ļoti neatlaidīgs jaunietis.

Tālāk stāsta Kristapa mamma Laila Dembovska:

"2016. gada 13. jūlijs mūsu ģimenē paliks atmiņā uz mūžu, kad tika veikta galvas operācija - veidojuma izdalīšana, saņemtas biopsijas analīzes - audzējs, glioblastoma, ļaundabīgs, IV... Tika uzsākta staru terapija, ķīmijterapija. Pašsajūta bija laba.

2016. gada septembrī uzsāka mācības Tukums Raiņa ģimnāzijas 10.c klasē. Mācības un skolu apmeklēja pirmo semestra pusgadu. Tagad mums ir mājmācības, lai varam pabeigt 10. klasi.  2017. gada janvārī Kristapam pašsajūta pasliktinājās, veicām atkārtotu magnētisko rezonansi galvai, kur uzrādījās, ka audzējs ir atgriezies, šoreiz citā vietā, kur operēt nevar... Ar radu, draugu palīdzību nonācām līdz Viro terapijai. Liels paldies Viroterapijas fondam un Aināram Repšem, kurš apmaksāja mums pirmās trīs vakcīnas. Valsts, diemžēl, šādas vakcīnas neapmaksā. Pārējās vakcīnas mēs iegādājāmies par saviem līdzekļiem, vienas vakcīnas cena 100 EUR. Viro terapijas kurs ir nepieciešams ilgstoši.

Esam sazinājušies ar profesoru Bružinski, kurš savā klīnikā ārstē bērnus ar šādām diagnozēm. Esam nosūtījuši visu nepieciešamo dokumentāciju, tagad gaidām atbildi, kad varēsim uzsākt ārstēšanās kursu. Ārstēšanās kursa izmaksas svārstās no 20 000 līdz 30 000 EUR.

Līdz šim mēs - ģimene ar radu palīdzību - veiksmīgi apmaksājām mums nepieciešamās vakcīnas, zāles un speciālo pārtiku, kā arī fizioterapiju. Izmaksas mēnesī sastādīja ap 800 EUR.

Lūdzam palīdzēt mums apmaksāt ārstēšanās kursu pie profesora Bružinska, lai varam turpināt veiksmīgu ārstēšanos."

Konts ziedojumiem:

Laila Dembovska
P.k 181273-11072
LV64HABA0551043349426


Informāciju sagatavoja:
FK Tukums 2000