Bērnu futbola turnīri "Rīga bumbo!" tiks aizvadīti pirmo reizi, un šogad tie ir veltīti Rīgas Futbola skolas 55 gadu jubilejai. Turnīri norisināsies no aprīļa beigām līdz jūnija sākumam.

Turnīri "Rīga bumbo!" tiks rīkoti dažāda vecuma Rīgas pilsētas bērnu un jaunatnes futbola komandām no U-7 līdz U-12 vecuma grupām zēniem un meitenēm - kopā līdz 1500 dalībniekiem. Pasākumos piedalīsies 48 komandas, kopumā tiks aizvadītas 120 spēles. Zīmīgi, ka visi turnīri tiks organizēti Rīgas pašvaldības skolu stadionos, kas tika uzbūvēti pēdējo trīs gadu laikā.

""Rīga bumbo!" pasākuma idejas autors ir Rīgas domes Īpašumu departamenta direktors Oļegs Burovs. Tā radās, apspriežot rekonstruēto sporta laukumu pie Rīgas pilsētas izglītības iestādēm izmantošanu un to tālāko attīstību. Tiek plānots, ka nākotnē "Rīga bumbo!" varētu pievienoties arī citi populāri sporta veidi kā basketbols, florbols vai volejbols, jo jaunā Rīgas sporta infrastruktūra to atļauj," saka Rīgas Futbola skolas direktors V. Žuks.

Vērts pieminēt, kā dalība turnīros to dalībniekiem ir bez maksas, turklāt visi turnīru dalībnieki dāvanā saņems futbola bumbu komplektu, lai ikdienā varētu kvalitatīvi pilnveidot savas futbola prasmes.

Sacensības organizē Rīgas Futbola skola ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Rīgas domes Īpašuma departamenta, LNK Group, Sportland, Subway, Ķekavas Avots, Rīgas brīvostas un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola skola