Trešdien, 26. aprīlī, Rīgā un Kauguros tiks aizvadītas pirmās Latvijas kausa izcīņas 2016./2017. gada sezonas turnīra pusfināla spēles. Finālisti tiks noteikti divu spēļu summā, bet atbildes spēles norisināsies pēc nedēļas.

Abas pusfināla spēles sāksies vienlaicīgi plkst. 18:00. RTU stadionā Rīgā spēkiem mērosies Riga FC un pērnās sezonas turnīra finālisti Spartaks Jūrmala, bet Kauguru vidusskolas stadionā cīņā dosies RFS un vienīgā šīs sezonas pusfināla dalībniece, kas iepriekš tikusi pie prestižās trofejas – FK Ventspils.

Riga FC – Spartaks Jūrmala tiešraide Sportacentrs.com

RFS – FK Ventspils tiešraide Sportacentrs.com

Latvijas kausa sadaļa statistikas portālā

Riga FC klubam tā pašreizējā veidolā šī ir debijas sezona Latvijas kausa izcīņā. Iepriekš astotdaļfinālā rīdzinieki ar 4:0 uzvarēja FK Staiceles Bebri, bet ceturtdaļfinālā ar 3:0 apspēlēja BFC Daugavpils futbolistus.

Spartaks Jūrmala komanda pērn sasniedza jaunus augstumus savā pastāvēšanas vēsturē, gan pirmoreiz izcīnot SynotTip Virslīgas čempionu titulu, gan pirmoreiz iekļūstot Latvijas kausa finālā. Tajā viņiem gan neizdevās apspēlēt FK Jelgava vīrus (0:1), kuri par trofejas ieguvējiem kļuva iepriekšējās trīs sezonās pēc kārtas. Ceļā uz vietu pusfinālā jūrmalnieki pārspējuši FK Jēkabpils/JSC (10:0) un FK Jelgava (1:0) komandas.

Izceļams, ka Spartaks Jūrmala un Riga FC komandas šosezon reizi jau tikušās SynotTip Virslīgas čempionātā, kad 2. aprīlī Kauguros ar 2:0 pārāki bija jūrmalnieki. Toreiz abus vārtus guva krievu leģionārs Jevgeņijs Kozlovs.

RFS komanda savā pašreizējā veidolā šosezon debitē Latvijas kausa izcīņas turnīrā, bet iepriekšējās divās sacensību kārtās rīdzinieki ar 7:0 sagrāva FK Ogre komandu un ar 1:0 pārspēja FK Metta/Latvijas Universitāte futbolistus.

FK Ventspils vienība prestižo trofeju izcīnījuši sešas reizes, iepriekšējo reizi to paveicot 2013. gadā, kā arī vēl divas reizes spēlējusi finālā. Vietu pusfinālā kurzemniekiem deva uzvaras pār Rēzeknes FA/BJSS (2:0) un FK Liepāja/Mogo (3:0).

FK Ventspils un RFS komandas šonedēļ tiksies vēlreiz, kad 30. aprīlī Ventspilī tām paredzēta spēkošanās Virslīgas čempionātā.

Abas atbildes spēles 3. maijā notiks Kauguros un Ventspilī. Turnīra fināls paredzēts 17. maijā Skonto stadionā Rīgā.

Jau vēstīts, ka nesen ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017. gadu paredz turnīru izspēlēt viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiks izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri. Vispirms maijā noslēgsies 2016./2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, savukārt pēc tam jūnijā sāksies 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Latvijas kausa izcīņas 2016./2017. gada sezonā tiek sadalīta ceļazīme uz 2017./2018. gada sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru, bet 2017. gada Latvijas kausa sezonā tiks dalītas tiesības piedalīties 2018./2019. gada UEFA Eiropas līgas atlases sacensībās.


Latvijas Futbola federācija