Trešdien Rīgas 49. vidusskolas mākslīgā seguma laukumā risinājās Latvijas galvaspilsētas skolu finālturnīrs 6.-7. klašu konkurencē, kur starp sešām dalībniecēm triumfēja pedagoģes Unas Liepiņas vadītā Hanzas vidusskola, tādējādi nopelnot tiesības pārstāvēt Rīgas reģionu Latvijas finālsacensībās. Otrajā vietā ierindojās 72. vidusskola, bet trešajā – Rīnūžu vidusskola.

Atbilstoši turnīra nolikumam finālturnīram pēc atlases spēlēm 2016. gada septembrī un oktobrī kvalificējās sešas labākās komandas – pa vienai no katra no sešiem Rīgas rajoniem. Tomēr Kurzemes priekšpilsētas rajona spēcīgākā vienība Imantas vidusskola tehnisku iemeslu dēļ finālturnīram sastāvu pulcēt nespēja, tādēļ piecas pārējās savu rajonu priekšsacīkšu laureātes uzvarētāju noskaidroja pēc viena riņķa turnīra nevis pēc ierastā apakšgrupu formāta.

Samērā pārliecinoši uz pārējo konkurentu fona izskatījās Rīgas Hanzas vidusskola un Rīgas 72. vidusskola, kas savstarpējos mačos neatstāja ne mazākās cerības trim atlikušajām sāncensēm. Hanzas vidusskola sagrāva Rīnūžu vidusskolu (8:0), Zolitūdes vidusskolu (5:1), kā arī uzstādīja sacensību rezultativitātes rekordu duelī ar 40. vidusskolu (13:0), kamēr 72. vidusskola visas iepriekš minētās pretinieces pārspēja ar nedaudz mazākiem rezultātiem – attiecīgi 8:2, 5:1 un 4:0.

Izšķirošajā cīniņā starp abām līderēm tika fiksēts bezvārtu neizšķirts. Tā kā tās pabeidza sacensības ar identisku punktu skaitu (10), čempionāta laureāts tika noteikts, izskatot vārtu attiecību visās spēlēs, kas labāka bija Hanzas vidusskolai – +25 pret +14.

Tādējādi Hanzas vidusskola ieguva zelta godalgas un tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas finālsacensībās, 72. vidusskola ieņēma otro vietu, savukārt bronzas pozīcijā turnīru pabeidza sešus punktus savākusī Rīnūžu vidusskola, kas apliecināja savu pārākumu cīņās ar ceturtajā vietā palikušo Zolitūdes vidusskolu (1:0) un piektajā pozīcijā finšējušo 40. vidusskolu (5:1).

Kā zināms, sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF) un sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF). Latvijas skolu čempionāta lielais fināls risināsies 12. maijā Rīgā.

 Foto galerija

plašāka informācija

Tāpat trešdien, 19. aprīlī, Rīgas Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā risinājās Latvijas galvaspilsētas skolu finālturnīrs 10.-12. klašu konkurencē, kur sešu dalībnieču konkurencē pēc dramatiskas uzvaras finālspēlē triumfēja pedagoģes Unas Liepiņas vadītā sacensību saimniece Rīgas Hanzas vidusskola. Otrajā vietā ierindojās Ķengaraga vidusskola, bet godpilno trešo pozīciju ieguva 71. vidusskola.

Arī šeit finālturnīram pēc pavasarī aizvadītajām atlases spēlēm kvalificējās sešas labākās komandas no sešiem Rīgas rajoniem. Sacensību dalībnieces ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām katrā, pusfinālam kvalificējoties pa divām labākajām abu grupu pārstāvēm.

A apakšgrupas galvenā favorīte Rīgas Hanzas vidusskola pārliecinoši sagrāva 95. vidusskolu (5:0), savukārt visnotaļ negaidīti piekāpās Ķengaraga vidusskolai (0:1). Pēdējā savu pārākumu apliecināja arī duelī pret 95. vidusskolu, tādējādi pusfinālam kvalificējoties kā labākā grupas komandas, atstājot otrajā vietā hanziešus.

Tikmēr B grupā ar četriem iekrātiem punktiem pirmajai vietai pietika 71. vidusskolai, kas ar 2:1 lika kapitulēt Rīnūžu vidusskolai, savukārt cīņā ar Rīgas Valsts 1. ģimnāziju spēlēja neizšķirti 0:0. Kā otra labākā vienība apakšgrupā pusfinālam kvalificējās jau minētā Rīnūžu vidusskola, kas savā izšķirošajā mačā ar 2:1 pārspēja Rīgas Valsts 1. ģimnāziju.

Pusfināla ietvaros pēc bezvārtu neizšķirta pamatlaikā Ķengaraga vidusskola pēcspēles sitienu sērijā ar 3:2 pieveica Rīnūžu vidusskolu, kamēr Hanzas vidusskola, dominējot visu cīņas gaitu, ar 2:0 sarūgtināja 71. vidusskolu.

Abās izšķirošajās turnīra cīņās – finālā un mačā par trešo vietu – uzvarētājus pamatlaikā nebija lemts noteikt. Zelta godalgas izšķīrās duelī starp Hanzas vidusskolu un Ķengaraga vidusskolu, kur jau atkal pēdējā bija tuvu pārsteiguma radīšanai – vien pašā mača izskaņā Hanzas vidusskola panāca izlīdzinājumu (1:1), savukārt pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ar rezultātu 3:2.

Tikmēr mazajā finālā pēc rezultāta 2:2 pamatlaikā 71. vidusskola pendelēs uzvarēja Rīnūžu vidusskolas audzēkņus.

Rīgas skolu kausa izcīņa vecākajām klasēm pēc vairāku gadu pārtraukuma tika atsākta aizpērn. Vēl atlicis aizvadīt Latvijas galvaspilsēta finālsacensības 4.-5. un 8.-9. klašu grupās.

 Foto galerija

Plašāka informācija


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija