Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē par nacionālās futbola izlases galveno treneri šodien apstiprināts Aleksandrs Starkovs.

Starkova kandidatūru balsojumā atbalstīja gan valde, gan arī Latvijas Futbola treneru asociācija (LFTA) un tās priekšsēdētājs Jānis Skredelis.

“Izsaku pateicību LFF valdei un LFTA par izrādīto uzticību. Tas ir liels gods un atbildība. Arī es biju pārliecināts, ka ar Latvijas nacionālo izlasi darbs jāturpina pašmāju speciālistam. Pasaulē bieži notiek tā, ka galvenā trenera maiņa notiek nevis tāpēc, ka iepriekšējais treneris ir bijis slikts, bet gan tāpēc, lai restartētu komandu. 

Saņemot šo piedāvājumu, pēc neliela pārdomu brīža pieņēmu to. Uzskatu, ka man pietiek gan zināšanas, gan pieredze, lai uzņemtos šo darbu. Esmu pārliecināts, ka mums ar spēlētājiem viss izdosies. Mūsu uzdevums būs izdarīt maksimumu katrā spēlē, lai cīnītos par uzvaru un līdzjutēji ar mums varētu lepoties. 

Apzinos, ka manu apstiprinājumu sabiedrība varētu uztvert neviennozīmīgi, taču šobrīd izjūtu lielu motivāciju strādāt un palīdzēt Latvijas izlasei sasniegt to līmeni un rezultātu, kādu tā ir spējīga sasniegt,” LFF valdes sēdē pēc apstiprinājuma izteicās Aleksandrs Starkovs.

LFF Valde vienlaikus izsaka pateicību iepriekšējam nacionālās izlases galvenajam trenerim Marianam Paharam un viņa štābam par nostrādātu laiku un ieguldīto darbu Latvijas nacionālajā futbola izlasē!

Aleksandra Starkova oficiālā prezentēšana medijiem paredzēta šodien plkst. 15:30 preses konferencē Elektrum Olimpiskajā centrā (4. stāvā, ieeja no futbola halles), Rīgā.


Latvijas Futbola federācija