Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta ietvaros aizvadītajās brīvdienās vietu pusfinālā nodrošināja Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK RABA. Savukārt par pārsteigumu parūpējās FK BEITAR, kas pusfināla sērijas pirmajā mačā samērā negaidīti pārspēja deviņkārtējo valsts čempioni FK Nikars.

FK RABA telpu futbolisti iepriekšējā sestdienā Elektrum Olimpiskajā centrā aizvadīja otro ceturtdaļfināla cīņu pret FC Petrow, gūstot virsroku ar rezultātu 5:2 un līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0. Cīņas gaitā FC Petrow izdevās no nelabvēlīgā 0:3 samazināt rezultātu līdz minimumam (2:3), tomēr mača beigu stadijā, pateicoties Edersona da Kruza diviem vārtu guvumiem, FK RABA nodrošināja panākumu un līdz ar to arī ceļazīmi uz pusfinālu.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā tikšanās reizē A. Šketova padotie pēc ļoti spraigas spēkošanās uzvarēja ar rezultātu 3:2.

Pusfinālā FK RABA tiksies ar TFK Rēzekne vienību, kas ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 uzveica New Project. Pirmā spēle šajā pārī plānota jau šo piektdien, 21. aprīlī, plkst. 19:30 Salaspils Sporta centrā.

Tikmēr pirmdien Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā notika pirmais pusfināla mačs cīņā starp FK Nikars un FK BEITAR vienībām, kuras pērnajā Virslīgas sezonā savā starpā tikās finālā. Pēc neizšķirti aizvadīta pamatlaika (2:2) un papildlaika (3:3) pēcspēles pendeļu sērijā ar rezultātu 5:4 negaidīti uzvaru izcīnīja FK BEITAR.

Cīņas pirmajā puslaikā FK BEITAR līdz ar diviem Dzmitrija Kuzmina vārtu guvumiem ieguva 2:0 pārsvaru. Neraugoties uz ilgstošiem un brīžiem vētrainiem nikariešu uzbrukumiem, atspēlēties viņiem izdevās tikai 35. un 37. minūtē, kad ar precīziem sitieniem izcēlās Maksims Seņs un Artūrs Jerofejevs. Papildlaikā abas sāncenses vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem, kā rezultātā mača uzvarētāju bija lemts izšķirt pēcspēles sitienu sērijā.

Arī šeit pēc pirmajiem trim katras komandas veiktajiem raidījumiem rezultāts bija neizšķirts – 2:2. Pie rezultāta 4:4 savu sitienu nerealizēja FK Nikars brazīliešu spēlētājs Vandersons, kamēr FK BEITAR rindās aukstasinīgs bija Igors Lapkovkis, nodrošinot FK BEITAR futbolistiem uzvaru šajā pusfināla sērijas pirmajā duelī.

Abu komandu otrais mačs notiks šo ceturtdien plkst. 19:30 Spuņciema Sporta hallē, bet finālā iekļūs uzvarētājs sērijā līdz trim panākumiem.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto: FK Nikars