Līvānos piektdien, 14. aprīlī, tika uzsākta jaunā Seni Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta sezona, kur par Kvartāla kausa izcīņas turnīra uzvarētājiem kļuva pērnās sezonas čempioni no Daugavpils.

Čempionāta pirmo posmu svinīgi atklāja Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne, bet apbalvošanas ceremonijā komandas sveica Līvānu novada domes deputāte un Latvijas Sporta veterānu-senioru savienības viceprezidente Mārīte Vilcāne.

Sacensībās startēja desmit komandas, kas vispirms divās apakšgrupās aizvadīja viena apļa turnīru. A apakšgrupā sevi vislabāk apliecināja Sportima komanda no Rīgas un Carnikava, pirmo vietu izcīnot Sportima futbola veterāniem, kuri savstarpējā mačā bija pārāki ar 1:0. Savukārt B grupā Daugavpils vienība iekrāja trīs uzvaras un neizšķirtu pret 0:0 pret Viesulis komandu no Rīgas, bet otro pozīciju ieņēma Rēzekne vienība.

Pusfinālā abās spēlēs uzvarētājs tika noteikts vien pēcspēles sitienu sērijā – Sportima ar 3:1 (pamatlaikā 0:0) pārspēja Rēzekne komandu, bet Daugavpils ar 4:3 (pamatlaikā 1:1) uzvarēja Carnikava futbola veterānus.

Mačā par trešo vietu Rēzekne ar 3:1 pārspēja Carnikava komandu, bet finālā Daugavpils uzvarēja Sportima vienību ar 2:0, vārtus gūstot Aleksandram Isakovam un Jurijam Koroļam.

 TURNĪRA SPĒĻU REZULTĀTI

Posma organizatori izsaka pateicību Līvānu novada uzņēmējam Vitālijam Turčinskim un futbola entuziastam Ilmāram Visockim par atbalstu sacensību rīkošanā.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Ogrei, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Jonišķiem un Ogres novadam. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija