No 10. līdz 13. aprīlim Latvijā pirmoreiz ieviestās ­A-UEFA Elite Youth licences treneru izglītības programmas dalībnieki viesojās Lietuvas pilsētā Kauņā, kur piekto apmācību sesiju uzņēma Lietuvas nacionālā futbola akadēmija.

Nodarbību laikā programmas dalībnieki novēroja akadēmijas U-17 vecuma grupas komandas treniņus un spēles, veicot redzētā analīzi. Treneriem tika dota iespēja komunicēt ar akadēmijas treneriem un speciālistiem, lai apmainītos ar pieredzi un dziļāk ielūkotos kaimiņvalsts jauno futbolistu sagatavošanas principos.

Programmas dalībnieki līdztekus nodarbībām tikās ar akadēmijas direktoru Valdu Urbonu (Valdas Urbonas) un akadēmijas fiziskās sagatavotības treneri Graciju Girdausku (Gracijus Girdauskas).

Darba sesijas ietvaros Latvijas treneri vadīja vietējo futbolistu nodarbības laukumā, līdztekus tam veicot paveiktā analīzi.

A-UEFA Elite Youth treneru apmācības programmu Latvijas Futbola federācija (LFF) ieviesusi ar mērķi paaugstināt profesionālās iemaņas un kvalifikāciju tiem treneriem, kuri ikdienā strādā ar Latvijas jauniešu un reģionālajām futbola izlasēm, kā arī savos klubos pārrauga treniņu procesu jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Programmas nodarbības ilgst kopš pagājušā gada decembra, bet vēl pirms tam novembrī tika organizēti stažēšanās braucieni uz Vāciju un Angliju.

Apmācību dalībnieki savās grupās papildus centralizētajām mācībām apgūst programmas zināšanas arī ārpus LFF telpām. Ar katru grupu strādā pieredzējuši LFF instruktori Aleksandrs Starkovs, Andrejs Karpovs, Jurijs Popkovs un Igors Stepanovs vecākais.

A-UEFA ELITE YOUTH PROGRAMMAS DALĪBNIEKI:

Raimonds Aleksandrovs, Aleksandrs Basovs, Dāvis Caune, Andrejs Gluščuks, Jānis Goba, Aleksandrs Jeļisejevs, Gatis Kalniņš, Dmitrijs Kohans, Romāns Kvačovs, Viktors Mazurs, Mihails Miholaps, Sergejs Podoļako, Andis Rozītis, Jānis Segliņš, Māris Smirnovs, Andrejs Vaškevičs, Viktors Vicehovskis, Boriss Vinogradovs, Arturs Zakreševskis, Vladimirs Žavoronkovs, Aleksandrs Žižmanovs


Latvijas Futbola federācija