Ar plašu Latvijas futbola treneru interesi 5. un 6. aprīlī Rīgā tika aizvadīts izglītības seminārs par bērnu un jauniešu sagatavošanu futbolā, kuru vadīja speciālisti no Nīderlandes. Semināra teorētiskās un praktiskās nodarbības apmeklēja kopumā 125 vietējie interesenti.

Semināra lektori bija Roger Bongaerts un Mark Huis In ‘T Veld, kuri pārstāv Total Soccer Method programmu. Nīderlandes futbola sistēma plaši tiek atzīta par vienu no vadošajām pasaules futbolā, kas izceļas ar starptautiski ļoti pieprasītu un lielu jauno talantu skaita sagatavošanu.

Šajā bezmaksas seminārā tika aplūkota nīderlandiešu pieredze tādos jauno futbolistu sagatavošanos segmentos kā spēlētāju attīstīšanas piramīda, bumbas pieņemšana un piespēle, apmācību cikli futbolā, periodizācija futbolā, Small Sided Games metode un treniņu procesa akcenti.

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir pateicīga Riga FC/Šitika Futbola akadēmija par sadarbību semināra organizēšanā, nodrošinot akadēmijas audzēkņu piedalīšanos praktiskajās nodarbībās treneru vadībā.


Latvijas Futbola federācija