Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss pēc izcīnītā panākuma 2019. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra pirmajā spēlē pār Igauniju (4:0) atzīmēja, ka uzvaras pamatā bija sekmīgi veiktā pretinieču analīze pirms došanās uz Gruziju, kā arī gūtā pārliecībā pēc iepriekšējām uzvarētām savstarpējām spēlēm. Treneris arī atzīmēja, ka zināmas korekcijas izlases gatavībā pirms šīs turnīra ieviesa aklimatizācija un neplānotā avio reisa pārcelšana.

 IGAUNIJA - LATVIJA (0:4) spēles foto galerija no Tbilisi

 IGAUNIJA - LATVIJA (0:4) video apskats (sadarbībā ar sportacentrs.com)

 IGAUNIJA - LATVIJA (0:4) spēles pilnais ieraksts

"Spēle pret Igauniju sākās ļoti nervozi, jo abām komandām šis bija pirmais mačs šajā kvalifikācijas turnīrā. No vienas puses varētu teikt, ka bumbas kontrole bija Igaunijas izlases pusē, taču tā bija nosacīta. Pēdējās divas savstarpējās spēlēs esam uzvarējuši igaunietes, un tas deva savu pārliecību un daudz informācijas par šo pretinieku, lai arī starpsezonā tur ir mainījies treneris. Mēs ļoti labi izpētījām pretinieku taktiku arī turnīrā Kiprā, un tas, manuprāt, nostrādāja ļoti perfekti, jo zinājām šīs komandas plusus un mīnusus, kam savukārt pievērst pastiprinātu uzmanību," panākuma atslēgu mačā pret Igauniju atklāj valstsvienības galvenais treneris.

"Protams, savas korekcijas mūsu gatavībā ieviesa arī aklimatizācija, jo mūsu komandas izpildījumā bija redzami kritumi spēles tempā. Salīdzinot ar Latvijas klimatu, šeit spēles laikā gaisa temperatūra sasniedza +20 grādus, taču mūsu meitenes tika ar to galā perfekti. Atklāti sakot, bijām plānojuši ierasties nedaudz ātrāk Gruzijā. Tomēr tehnisku iemeslu dēļ tika atcelts reiss, kā rezultātā mums nācās pusmiega režīmā pavadīt divas diennaktis," komandas funkcionālo stāvokli šajā mačā raksturo Didzis Matīss.

Latvijas izlases galvenais treneris ir optimistiski noskaņots par turnīra turpinājumu, vienlaikus izsakot arī pateicību katram futbola līdzjutējam par sniegto atbalstu:

"Runājot par nākamo spēli, viennozīmīgi mūsu mērķis ir UZVARA! Esam jau analizējuši pretinieku, un konkrētus uzdevumus komandai sniegsim šo divu dienu laikā, kurās ir jāpaspēj atjaunoties un sagatavoties spēlei pret Kazahstānu. Mēs ejam uz priekšu bez eiforijas, taču ar kopēju mērķi - uzvarēt! Liels paldies visiem līdzjutējiem Latvijā un pasaulē - mēs ļoti jūtam Jūsu atbalstu!!!"

FIFA Pasaules kauss sievietēm,  kvalifikācijas spēļu rezultāti


Latvijas Futbola federācija