Sestdien, 1. aprīlī, Daugavpilī notika ikgadējā pirmssezonas Latgales reģiona futbola tiesnešu nometne. Tajā piedalījās 20 tiesneši no Daugavpils, Rēzeknes, Preiļiem, Jēkabpils un Krāslavas.

Instruktoru Andreja Sipailo un Anatolija Jermolajeva, kā arī SynotTip Virslīgas tiesnešu Aleksandra Anufrijeva un Ivara Caunes vadībā tika nolasītas lekcijas par daudzskaitlīgajām izmaiņām spēles noteikumos, kas ieviestas pēdējā laikā. Īpaša uzmanība tika pievērsta punktiem par lēmumu pieņemšanu soda laukumā un nosakot aizmugures stāvokli. Nodarbību laikā tika izmantoti ne tikai FIFA un UEFA materiāli, bet arī video no Latvijas Virslīgas čempionāta spēlēm.

Nodarbības notika darba, diskusiju un draudzīgā atmosfērā. Tāpat tika pievērsta uzmanība reglamentiem par Latvijas Jaunatnes čempionāta un 2. līgas spēļu aizvadīšanu.

Pēc nodarbību beigām tika aizvadīta semināra dalībnieku teorētiskā testēšana par spēles noteikumiem un divcīņu novērtēšana pēc video materiāliem. Visas esošās un iegūtās jaunās zināšanas tika nostiprinātas praksē turnīra spēļu tiesāšanas laikā.

Novēlam tiesnešiem izdevušos jauno sezonu un nepārtrauktu izaugsmi!


Latvijas Futbola federācija