Mediju pārstāvji un interesenti tiek laipni aicināti apmeklēt komanda.lv 1. līgas čempionāta jaunās sezonas prezentācijas pasākumu un preses konferenci, kas trešdien, 12. aprīlī, plkst. 13:00 notiks viesnīcas Mercure Riga Centre konferenču zālē Antonija, Elizabetes ielā 101, Rīgā.

Preses konferencē piedalīsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels un čempionāta titulsponsora – sporta preču veikala Komanda – projektu vadītājs Oskars Sijāts, lai iepazīstinātu ar jaunās sezonas aktualitātēm un plānotajām aktivitātēm. Tāpat ar gaidāmās sezonas plāniem un cerībām dalīsies visu čempionāta dalībnieku vadības pārstāvji.

Jaunās komanda.lv 1. līgas čempionāta sezonas atklāšanas spēle notiks 14. aprīlī Staicelē, bet nākamo trīs dienu laikā pārējos pirmās kārtas mačus uzņems laukumi Rīgā, Ķekavā, Jēkabpilī, Tukumā, Smiltenē un Olainē.

komanda.lv 1. līgas statistikas portāls

Čempionāta 2017. gada sezonā piedalīsies 14 komandas – pērnās sezonas vicečempioni FK Progress/AFA Olaine, iepriekšējā gada bronzas medaļu ieguvēji FK Auda, kā arī jau pērn sacensībās startējušās Valmiera Glass VIA, Rēzeknes FA/BJSS, FK Tukums 2000/TSS, FK Smiltene/BJSS, RTU FC/Skonto Academy (RTU FC noslēgts sadarbības līgums ar Skonto Academy), FK Staiceles Bebri, JDFS Alberts, FK Ogre, Preiļu BJSS un FK Jēkabpils/JSC komandas. Turnīra dalībnieku pulkam pievienojusies arī pagājušajā sezonā vietu SynotTip Virslīgas čempionātā zaudējusī BFC Daugavpils komanda un pērn Latvijas 2. līgas čempionātā uzvarējusī Grobiņas SC vienība.

Kā zināms, 1. līgas čempionāta uzvarētājs izcīna tiesības piedalīties nākamās sezonas Virslīgas turnīrā, bet otrās vietas ieguvēji aizvada pārspēles par vietu Virslīgā ar tajā priekšpēdējo pozīciju ieņēmušo komandu. Komanda, kas ieņem pēdējo vietu 1. līgā, zaudē tiesības piedalīties nākamās sezonas turnīrā.


Latvijas Futbola federācija